Klassiekers met Kleinsma Simone ontvangt Andr van Duin – 50plusser Magazine

Simone Kleinsma presenteert Klassiekers met Kleinsma voor MAX. In het programma staan de parels uit de Nederlandse kleinkunst centraal.

Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is. In de vierde aflevering staat niemand minder dan André van Duin centraal. Klassiekers met Kleinsma werpt een persoonlijke, humoristische en eigentijdse blik op de kleinkunstnummers die tot ons cultureel erfgoed behoren en die we niet mogen vergeten. Aflevering vier van Klassiekers met Kleinsma is zondag 4 juli om 21.10 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Aflevering 4 – Zondag 4 juli om 21.10 uur op NPO 1
In de vierde aflevering van Klassiekers met Kleinsma laat André van Duin zijn keuzes horen uit het rijke archief van de Nederlandse kleinkunst. Welke liedjes vindt hij mooi, waardoor wordt hij geraakt en om welk liedje moet hij smakelijk lachen? André vertelt het aan Simone in een uitgebreid, intiem gesprek. De aflevering wordt afgetrapt met Dit is een plek om lief te hebben. Simone brengt het nummer van Toon Hermans ten gehore. Grote voorbeelden van André blijken Dorus (Tom Manders) en Rudi Carrell te zijn. Wat maakt ze zo bijzonder? Ook namen als Johnny & Rijk, Het Cocktail Trio, Brigitte Kaandorp en Jochem Myjer komen in deze aflevering aan bod. André deelt opmerkelijke anekdotes. Zo heeft hij ooit in het voorprogramma van The Rolling Stones gestaan, in het Kurhaus. Hoe kwam hij daar terecht? En er wordt uiteraard nog meer gezongen. Het lied La bohème kan niet ontbreken; André zingt zijn prachtige bewerking van het nummer van Charles Aznavour. En het gesprek wordt afgesloten met een duet. Simone en André verblijden de kijkers met Mooi Amsterdam, het nummer van Wim Sonneveld en Willy Alberti.

Over Klassiekers met Kleinsma
In een intieme studiosetting praat Simone Kleinsma met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. Wat maakt de liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Mooie archiefbeelden worden op speelse wijze uit- en afgewisseld. Daarbij mogen anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders niet ontbreken. In Klassiekers met Kleinsma worden verschillende klassiekers eens grondig afgestoft. Een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een zeskoppige band onder leiding van Bernd van den Bos. In deze reeks van Klassiekers met Kleinsma staan Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Jenny Arean, Stef Bos en André van Duin centraal.

LET OP: in verband met het EK voetbal is er zondag 11 juli geen uitzending van Klassiekers met Kleinsma. Aflevering vijf is zondag 18 juli om 21.10 uur te zien op NPO 1.

Klassiekers met Kleinsma (6 afleveringen)
Zondag 4 juli om 21.10 uur op NPO 1
Presentatie: Simone Kleinsma
MAXVandaag.nl


Geschreven door MarianVisservanKlaarwater
25 juni 2021 11:47