Klassiekers onder de salades

Klik voor een vergroting               1
2

Caecarsalade


7 dikke sneden wit brood
2 eetlepels lichte olijfolie
100 gr Parmezaanse kaas
1 grote krop bindsla
5 hele anjovisfilet uit blik, uitgelekt in de lengte doormidden gesneden

Caecardressing

1 ei
1 teen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel dijonmosterd
5 hele anjovisfilets uit blik, uitgelekt
180 ml lichte olijfolie

Bereidingswijze

1 Snij het brood zonder korsten in blokjes van 1cm.Verwarm de olie; bak het brood al roerend bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2 Schaaf de kaas in lange dunne reepjes met een dunschiller.

3 Vermeng de gescheurde slablaadjes met de helft van de croutons, de helft van de anjovis en de helft van de kaas; voeg de helft van de dressing toe en dchep goed om.verdeel de rest van de croutons, anjovis en kaas over de salade; verdeel de rest van de dressing erover.

Caecardressing

Maak met de blender of keukenmachine een glad mengsel van alles behalve de oliën; laat de motor lopen en voeg de olie in
een dun stroompje toe.

per portie

65,1 g vet, 3335 kj
chef-kok, Caesar Cardini