Klokken Westertoren luiden kerstperiode in omwille van restauratie

Foto: Maximillian World
Foto: Maximillian World

De Westertoren in Amsterdam is toe aan restauratie. Om dat te ondersteunen luiden de klokken een speciaal voor hen gecomponeerde kerstsingle ‘Imperial Christmas’. Dit dankzij de goede-doelen-organisatie Maximillian World.

Foto: Maximillian World
Foto: Maximillian World

In ‘’Imperial Christmas’’ hoor je de carillonbellen van de Westertoren als teken van saamhorigheid. Moderne en authentieke dance klanken smelten samen in ‘The Universal Symphony of Maximilian Harmony’,

Verschillende culturen van Amsterdam
De verschillende culturen van Amsterdam, hun saamhorigheid en internationale samenleving staan hierin centraal. De carilonbellen van de Westertoren stralen deze klanken als historisch communicatiemiddel over de hele wereld uit.
De Westertoren is met zijn Keizerskroon altijd al een symbool van verbinding en handel geweest. Nu is het tijd om dit hernieuwde, meest bekende, Amsterdamse geluid terug de wereld in te sturen. Om zo de toren ook voor de volgende generaties te behouden.

Restauratie Westertoren vraagt veel geld
Er is de komende jaren veel geld nodig om de Westertoren te restaureren. Daarom maakten muziekproducers “Maximilian World”, de single “Imperial Christmas. Daarmee verwijzen ze naar Keizer Maximiliaan die Amsterdam de keizerskroon schonk,.
De fameuze Westertoren carillonbellen luiden vandaag, 11 december, wereldwijd de kerst in. Met deze unieke samensmelting van dance- en klokmuziek laat Boudewijn Zwart alsbeiaardier van de Westertoren zien en horen dat de Westertoren klaar is voor de toekomst. :

Keizerskroon op de Westerkerk
De Keizerskroon van Keizer Maximiliaan is de allerhoogste onderscheiding die een stad kan krijgen. Terwijl velen denken dat de kroon op de Westerkerk een Koningskroon is gaat het dus om een Keizerskroon.
Keizer Maximiliaan, was zo dankbaar naar onze hoofdstad toe (als allereerste koopmansstad van de wereld), dat hij de stad uit liefde de kroon schonk. Gemeente Amsterdam dankt haar stadswapen aan Keizer Maximiliaan en de Keizersgracht ontleent hier zijn naam aan.

Over Maximillian World

Maximillian World is een nieuw opgerichte goede doelenorganisatie. De organisatie gebruikt muziek, theater en filmprojecten om haar universele waarden van liefde en saamhorigheid over te brengen.
Keizerstad Amsterdam is als stad een voorbeeld van deze waarden, waar veel verschillende culturen in harmonie met elkaar samenleven. De klokken van de Westertoren zijn al eeuwenlang een symbool van stabiliteit en herkenbaarheid. ‘Imperial Christmas’ is de eerste single van deze vooruitstrevende goede doelenorganisatie.


Foto: Maximillian World
Foto: Maximillian World

Artikel links