Kom tot rust tussen de bedrijvigheid bij Holiday Inn IJmuiden

Iedereen kent de haven van Amsterdam. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe de boten van de Noordzee in de haven van Amsterdam komen? Sterker nog, je zou dat wel eens willen zien? Dat kan! Want bijna allemaal komen ze binnen bij IJmuiden, vlakbij Holiday Inn. De Noordzeesluizen (tussen de Noord- en Zuidpier) vormen als het ware de voordeur van het Noordzeekanaal en zijn het grootste zeesluizencomplex van de wereld.

Zo’n 45.000 schepen komen hier elk jaar doorheen. Kolossale zeeschepen glijden langzaam binnen op weg naar hun laad- of losplaats. Dit spectaculaire schouwspel is eigenlijk al een reden om eens een paar dagen naar het Holiday Inn te IJmuiden te gaan. Maar er zijn nog wel een paar redenen te bedenken! Het strand, de zee en de duinen bijvoorbeeld, of de jachthaven Seaport Marina.

Struinen door de duinen
Als je het hotel uitloopt sta je eigenlijk al in de duinen. Je kunt er uren wandelen.
Het Nationaal Park Zuid Kennemerland ligt vlakbij en wordt tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland gerekend. Het is een afwisselend natuurgebied met gevarieerde flora en fauna, duinen, duinmeren en eeuwenoude bossen Door het gebied lopen wandel- en fietspaden. Wij hebben de “Duintop Kennemerland” beklommen, de hoogste duintop van Nederland. Het is een prachtig uitzichtpunt, in de verte zie je diverse plaatsen liggen. Helemaal bijzonder vonden wij het om ineens oog in oog te staan met twee Schotse Hooglanders, enorme runderen die als levende grasmaaimachines ingezet worden. Ze eten het lange gras korter, waardoor de leefomstandigheid van het duinkonijn verbetert. De receptie van het hotel kan je aan een plattegrond van het Nationaal Park helpen.

Strand en zee
Wandelen kan natuurlijk ook op het strand. Niet alleen bij warm weer is het strand heerlijk, ook bij koud weer is het verrukkelijk. Juist dan, als er weinig mensen lopen kun je extra genieten. Je krijgt het fijne gevoel van rust en ruimte. Je kunt je gedachten ordenen en alle stress uitbannen. Kijkend en luisterend naar de zee komen ideeën en oplossingen vanzelf.

Jachthaven Seaport Marina
Tikkende masten van luxe zeiljachten in de haven Seaport Marina, zwaar hoorngeschal van de zeeschepen en bedrijvigheid op de vissersboten; IJmuiden aan Zee is een van de weinige kustplaatsen die over alle soorten havens beschikt. In 1994 is de jachthaven geopend. Het is een genot om langs de boten te lopen en te kijken hoe het leven aan boord er aan toe gaat.

Steden op rij- en vaarafstand
De afstand naar Haarlem (Frans Hals Museum, Teylers Museum) en Alkmaar (kaasmarkt, Biermuseum, hofjesroute) is bijzonder gering. Beide steden zijn iets minder bekend dan Amsterdam, maar hebben zeer zeker ook leuke straten en winkels.
Toch maar wel naar het Anne Frank Huis of De Dam? Ga dan per boot, met de “Fast Flying Ferry” ben je er binnen een half uur en hoef je geen parkeerplaats te zoeken in het overvolle Amsterdam. Op zondag gaat er een speciale boot naar de Beverwijkse Bazaar. Deze overdekte warenmarkt met verschillende thema’s is met ± 80.000 bezoekers per week een topattractie in de regio.

De arrangementen
Natuurlijk kun je één of meer nachten boeken in Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach. De kamers zijn ruim opgezet en als je aan de juiste kant zit, zie je vanuit je kamer de grote passagiersboten binnenkomen en vertrekken. Er zijn ook zeer voordelige arrangementen: Stad & Zee, Cultuur & Shoppen en het Ice Fun arrangement. Elk arrangement heeft twee overnachtingen en is inclusief een diner.

De vele extra’s
Je kunt heerlijk ontspannen in de sauna en het Turkse bad, of je juist inspannen in de fitnessruimte. Overigens is dit bij de kamer- en arrangementsprijs inbegrepen.
Culinair genieten kan in Restaurant De Getijden. Hier serveert men gerechten uit de Franse keuken. Geniet van heerlijke vlees- en visgerechten. Bij ons arrangement zat een lekker keuzemenu inbegrepen. Na de maaltijd kun je gezellig aan de bar of bij de open haard iets drinken met de andere gasten.
Er worden fietsen verhuurd en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach
Kennemerboulevard 250
1976 EG IJmuiden aan Zee
0255 566 999
info@holidayinn-ijmuiden.nl
www.holidayinn-ijmuiden.nl

tekst: Marcia Keer
info@ideemix.nl