Komend weekend Romeinen festival op de Floriade 2012

Magazine  »  Lifestyle (846 artikelen)  »  Uitgaan & Cultuur (335 artikelen)

In het weekend van 21 en 22 april wordt het Floriadeterrein omgetoverd tot een tafereel met nederzettingen uit lang vervlogen tijden. Tijdens het eerste Historische festival van het Floriadeprogramma laten 150 acteurs de Prehistorie en Oudheid tot leven komen. Een Romeins legioen met gladiatoren, paarden en hoornblazers geeft acte de présence. Een heuse Ballista (superkatapult) zal worden ingezet.

floriade

Romeinen en bewoners uit de IJzertijd beelden het leven van alledag uit en beoefenen oude ambachten. Er is een speerwerpbaan uit de IJzertijd, het ensemble Aeide Mousa speelt Romeinse muziek en bezoekers kunnen deelnemen aan een schervenworkshop. Dat alles vervat in spectaculaire shows, demonstraties en workshops waar Floriadebezoekers van alle leeftijden naar hartenlust van kunnen genieten en aan mee kunnen doen.

floriadeDit weekend is het eerste in de reeks van drie Historische festivals. Tijdens deze re-enactment weekenden laten acteurs het verleden tot leven komen. De festivals zijn onderdeel van het cultuurhistorisch Floriadeprogramma Tijdreis. Tijdreis brengt de geschiedenis van het archeologisch waardevolle gebied rond Venlo op indrukwekkende wijze aan de oppervlakte. Naast de Historische festivals bestaat het cultuurhistorische programma uit de Roots Time Travel Experience, een spektakel dat als een tijdmachine door de geschiedenis raast, en de spannende wandelroute Expeditie Archeo, waarbij historische locaties op bijzondere wijze gaan leven.

Het tweede Historische Festival vindt plaats op 19 en 20 mei en staat in het teken van de Middeleeuwen. Het derde en laatste festival is op 18 en 19 augustus. Dan wordt de Napoleontische tijd nagebootst.

Op www.expeditiearcheo.nl vindt u het programma van het Historische festival. De Floriade is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Tickets zijn te koop bij een van de Floriade ticketverkooppunten ANWB, VVV of Primera. Ook kunt u ze online bestellen via www.floriade.nl.