Koningin Mxima krijgt eigen postzegels ter ere van haar 50e verjaardag

Foto: PostNL - Koningin Máxima krijgt eigen postzegels ter ere van haar 50e verjaardag
Foto: PostNL – Koningin Máxima krijgt eigen postzegels ter ere van haar 50e verjaardag

Op 17 mei wordt koningin Máxima 50 jaar. Net als bij de 50e verjaardag van koning Willem-Alexander brengt PostNL een speciaal postzegelvel uit dat aan deze speciale dag is gewijd.

Opvallende indeling
Het postzegelvel Koningin Máxima 50 jaar heeft een opvallende indeling doordat de postzegel met het zwart-wit portret van de koningin twee keer zo groot is als de postzegels met de kleurenfoto’s. De postzegels worden doorsneden door smalle, geknikte lijnen in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Ontwerp
Ontwerper Maud van Rossum koos voor de postzegels foto’s van koningin Máxima, die haar betrokkenheid tonen in de verschillende functies die zij bekleedt. De kleurenfoto’s zijn gemaakt door fotograaf Robin Utrecht, het zwart-witportret is een privéfoto.

De zwart-witfoto trok de aandacht van Van Rossum tijdens een tv-toespraak van koning Willem-Alexander vanuit zijn werkkamer. Er kwam speciaal toestemming om de foto te gebruiken, als klein inkijkje in hun privéleven. “Het is een prachtig beeld, heel intiem”, zegt Van Rossum. “Ik denk niet dat ooit een koningin zo op een postzegel is afgebeeld.”

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel Koningin Máxima 50 jaar telt 5 verschillende postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 17 mei 2021 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Bron: PostNL