KONINGIN MXIMA op bezoek bij het Concertgebouworkest

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op woensdag 2 juni een werkbezoek aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Als beschermvrouwe van het orkest sinds 2005 bezoekt Koningin Máxima met regelmaat concerten in binnen- en buitenland en woont ze repetities bij. Nu sprak ze met orkestmusici, directie en stafleden

Het Concertgebouworkest vergezelt de koninklijke familie ook op staatsbezoeken, zoals in 2011 in Duitsland. In het pand waar het Concertgebouworkest sinds januari 2019 huist, was Koningin Máxima nog niet geweest. Ook kennismaking met de nieuwe directie vormde een aanleiding voor het bezoek.

Toekomstplannen
Met de directie werd onder meer gesproken over de activiteiten van het Concertgebouworkest tijdens de coronapandemie en de toekomstplannen van het orkest.
Vervolgens werd zij bijgepraat over de educatieve activiteiten, waaronder het jeugdorkest Concertgebouworkest Young. Directievoorzitter Dominik Winterling leidde Hare Majesteit rond door het monumentale pand van het orkest aan de Gabriël Metsustraat.
Koningin Máxima bezocht de kantoren, de repetitiestudio’s en de Amsterdamzaal, waar een concertregistratie plaatsvond van een uit orkestleden bestaand strijkkwartet. Tijdens de rondleiding sprak de koningin met orkestmusici, stafleden en een jonge deelnemer aan de Academie van het Concertgebouworkest. Manager marketing en verkoop Wietske Kuiper vertelde over de bijzonder goede start van de abonnementenverkoop voor komend seizoen.


Artikel links