Kwart meer elektrische snorfietsen verkocht

Nadat vorig jaar een absoluut recordaantal snorfietsen in Nederland werd verkocht, lag het verkoopniveau in de eerste drie maanden van 2011 met 10.061 stuks alweer 10 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2010. Bovendien werden er ruim 25 procent meer elektrische snorfietsen geregistreerd.

elektrische snorfiets

Inmiddels is bijna 7 procent van alle nieuwe snorfietsen elektrisch aangedreven. Dit jaar brengen veel bekende ‘A-merken’ hun eerste elektrische modellen op de markt. Bovendien wordt de aanschaf van een elektrische brom- of snorfiets steeds vaker gestimuleerd, zoals in de provincie Limburg, waar binnenkort een aantrekkelijke subsidieregeling van start gaat. Ter verbetering van de luchtkwaliteit in de zes grootste Limburgse gemeenten compenseert de provincie grofweg het verschil in aankoopbedrag tussen een elektrische scooter en een benzinevariant. Ook andere lokale overheden zien deze vorm van vervoer als oplossing voor diverse mobiliteitsproblemen en ontwikkelen allerlei stimuleringsmaatregelen.

Senioren
Opvallend is dat steeds meer nieuwe snorfietsen gekocht worden door 45-plussers. Het afgelopen kwartaal lag het aantal 45-plussers dat een nieuwe snorfiets aanschafte maar liefst 22 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar: 4.786 versus 3.930 in de eerste drie maanden van 2010. Dat een (elektrische) snor- of bromfiets een ideaal vervoermiddel is voor woon-werkverkeer lijken steeds meer mensen te ontdekken.