Kwart Nederlanders maakt nooit back-up van smartphone

Bijna een kwart van de Nederlanders (23,6%) maakt nooit een back-up van de smartphone. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope in opdracht van internetvergelijk.nl. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat back-ups in de cloud, op de eigen computer en op een externe harde schijf ongeveer even populair zijn. Het lijkt erop dat nog niet iedereen zich bewust is van de zeer waardevolle informatie die we op onze smartphone bewaren.“Onze smartphone bevat ons complete telefoonboek met alle belangrijke contactgegevens, veelal onze agenda, belangrijke documenten, foto’s en video’s. Toch kiest een kwart van de Nederlanders ervoor om nooit een back-up te maken en die gegevens op geen enkele manier veilig te stellen. Dit is opvallend, vooral omdat er verschillende mogelijkheden zijn om een reservekopie te maken en fabrikanten dat zo eenvoudig mogelijk maken”, aldus Marnix de Munck van internetvergelijk.nl.

Verschillende back-up mogelijkheden even populair
Multiscope deed onderzoek naar de wijze waarop Nederlanders back-ups maken van hun smartphone. Hieruit blijkt dat 23,6% nooit een back-up maakt. 39,5% van de mensen maakt een back-up in de cloud, 38,1% maakt de back-up op een externe harde schijf en 36,1% doet dat op een computer, laptop of een tablet. Dit geeft aan dat de methoden om een back-up te maken ongeveer even populair zijn.

Het belang van een back-up van de smartphone
Het grootste deel van de Nederlanders kent blijkbaar het belang van een goede back-up van de smartphone, al is ongeveer een kwart zich daar nog onvoldoende van bewust. Toch is een back-up eenvoudig te maken. Bezitters van een iPhone kunnen een back-up maken vanuit de Instellingen – iCloud – iCloud-reservekopie. Gebruikers van Android kunnen vanuit het instellingenmenu klikken op ‘Back-up maken en resetten’ en vervolgens de slider naast ‘Back-up maken van mijn gegevens’ omzetten.

Hoe vaak maak jij een back-up?