Langs de molens tijdens Nationale Molendagen

Fietstip tijdens Meimaand Fietsmaand

Dit weekend worden er honderden molens in het land opengesteld voor het publiek tijdens de Nationale Molendagen.

Meimaand Fietsmaand heeft verschillende routes in huis die langs deze Nederlandse iconen fietsen. Stap af en neem een kijkje in de molenaarskeuken!

Zo gaan de wieken op 14 & 15 mei…
Het is een ideale manier om de Nationale Molendagen op 14 en 15 mei te bezoeken en beleven: per fiets. Meimaand Fietsmaand heeft verschillende themaroutes in zich die langs de molens gaan.

Fietsers genieten bijvoorbeeld van een prachtige route door het Delftse Hout en de Bieslandse polder. Onderweg vertelt de gids leuke wetenswaardigheden over de omgeving en uiteraard kan de molen worden beklommen. In het Gelderse Elburg staat korenmolen ‘de Tijd’ in het middelpunt van de belangstelling en de route. De molenaar ontvangt gasten hartelijk en verrast hen met een lekkernij. Ook in Limburg, Groningen, Flevoland en Zeeland zijn Meimaand Fietsmaand molenroutes te rijden.

Op de website www.lekkerweg.nl/fietsmaand helpt de routezoeker fietsers om in de ruim 500 routes het fietsuitje te vinden dat bij hen past. In de zoekmachine wordt de gewenste datum, regio en lengte van de fietstocht ingevoerd. Ook kan worden gezocht op een thema, zoals molens. Met een druk op de knop krijgt de fietser dan een lijst met de leukste fietstips.

Behalve molens zijn er op 14 en 15 mei ook tientallen gemalen te bezoeken. Molens en gemalen die tijdens deze twee dagen worden opengesteld zijn te herkennen aan de blauwe wimpel die uithangt. Ook het rondgaan van de wieken is een indicatie dat de molen geopend is. Veel molens en gemalen hebben voor dit weekend een speciaal programma opgesteld.

Meimaand Fietsmaand
De zesde editie van Meimaand Fietsmaand maakte twee weken geleden een vliegende start met een recordaantal van ruim 500 routes. In heel Nederland kan in de meimaand gefietst worden: van korte routes tot stevige toertochten. Speciaal voor Meimaand Fietsmaand bieden de tochten net dat beetje extra.

Samenwerking
Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Samen met VVV’s, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers door heel Nederland zorgen zij voor honderden bijzondere fietsroutes.

Artikel links