Leestip Grijze zielen door Philippe Claudel

Leestip: Grijze zielen door Philippe Claudel

_
  Lezen & muziek (194)

Op een ijzige dag in 1917 wordt het gewurgde lichaam gevonden van de mooie tienjarige Belle de jour. Jaren later blikt een politieagent uit het Franse stadje terug op deze nooit opgehelderde moord, die ook zijn eigen leven ingrijpend heeft veranderd.

In deze meesterlijk opgebouwde roman vol ingehouden emotie laat Philippe Claudel zien hoe snijdend de pijn om de dood van een geliefde is, en hoe grijs het schemergebied tussen goed en kwaad. Hij ontleedt het menselijk falen met de genadeloze scherpte van Dostojevski, maar laat tegelijkertijd een tedere, melancholieke gloed oplichten die ook kenmerkend is voor het werk van Konrád.

Grijze zielen

verrast en intrigeert tot de laatste pagina. ‘Een prachtige roman zoals je ze niet meer leest, zoals men ze niet meer schrijft. Wat een schrijver!’ – Le Nouvel Observateur ‘Claudel schrijft met een scalpeermes en legt de zielen bloot die onder de huid schuilgaan. Hij raakt ze aan, graaft ze uit en houdt ze tegen het licht.’ L’Express ‘Een magistrale roman van een echte kunstenaar.’ Le Monde


Boekgegevens Grijze zielen
Auteur: Philippe Claudel
ISBN: 978 90 234 5286 7

Geplaatst door Vijftigplusser
27 maart 2010 13:00
202 keer bekeken.