Lekker fietsen in Meimaand Fietsmaand

Honderden bijzondere routes door eigen land!

In mei staat het zonnetje aan de hemel en de natuur in volle bloei. Lente! De ideale tijd om er met de fiets op uit te trekken. Tijdens Meimaand Fietsmaand zetten lokale routemakers en VVV-medewerkers hun jarenlange expertise in om fietsliefhebbers naar de mooiste plekjes in eigen land te leiden. Speciaal voor het grootste fietsevenement van Nederland hebben veel tochten nét dat beetje extra: een stukje door een natuurgebied dat anders gesloten is voor bezoekers, een gratis kopje koffie of een verrassende activiteit. Stap op de fiets tijdens Meimaand Fietsmaand en ontdek wat Nederland voor moois te bieden heeft.

Voor elk wat wils
Meimaand Fietsmaand heeft heel wat routes in petto: korte tochten voor als de (klein) kinderen meegaan, stevige toertochten voor de doorgewinterde fietser en veel bijzondere ritten langs bezienswaardigheden.

Proef de regio
Een populair element van veel routes is de combinatie met lekkernijen! Zo leidt de Smaakroute door het Overijsselse Vechtdal langs schitterende kastelen en oude burchten gecombineerd met een aantal culinaire stops waar de streek letterlijk geproefd kan worden. Een middagvullende fietstocht vanuit het Brabantse Bladel wordt afgesloten met een heerlijke high tea. Tijdens het ‘toeren met de boeren’ door het Groninger landschap wordt onderweg tijd gemaakt voor een bezoek aan een zorgboerderij, een melkveehouder, een akkerbouwer en een fruitteler. Tip! Verzamel al het lekkers in een fietsmandje en stap halverwege af voor een welverdiende picknick in de zon.

Meer en meer routes
Elke dag komen er meer en meer routes en arrangementen bij op de website www.lekkerweg.nl/fietsmaand. Een kleine greep uit het gevarieerde aanbod:

Beurtveerroute
Langs de Friese Meren en door de bossen van Gaasterland, met een zeiltocht van 2,5 uur op een echt skûtsje.

West-Friese fietsvierdaagse
Fietsen langs rustieke Zuiderzeestadjes, in bloei staande tulpenvelden, polderweggetjes en groene dijken rondom Hoorn.

Erben’s Vechtdaltoer
Voor de sportievelingen: de favoriete route’s van Erben Wennemars. Mooie en veilige wegen door het Vechtdal over diverse afstanden vanaf 80 km.

Fietsen in 1873
Stadsroute aan de hand van een eeuwenoude kaart van Hofstad Den Haag. De beste Haagse lekkernijen (Haagsche Kakker!) en vijftien historische spots die je gezien moet hebben.

Door beide Limburgen
Doorkruis het mooiste stuk van Limburg, zowel in Nederland als België en geniet onderweg van een lekker stukje vlaai.

Gepland de pedalen op!
De grootste uitdaging is misschien nog wel om een keuze te maken uit alle routes. Geen zorgen: de handige online routezoeker op www.lekkerweg.nl/fietsmaand biedt uitkomst. Regio, lengte en thema kan zelf worden bepaald. Of kies één van de routes die door andere fietsers zijn aangeraden. Vorig jaar fietsten maar liefst 569.000 mensen mee tijdens Meimaand Fietsmaand. Dit jaar wordt gerekend op nóg meer avontuurlijke pedaalridders!

Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Samen met VVV’s, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers door heel Nederland zorgen zij voor honderden bijzondere fietsroutes.