Leonie Sazias naar Omroep MAX

Leonie Sazias gaat naar Omroep MAX. Daar gaat ze met ingang van maandag 13 oktober het succesvolle ochtendprogramma Wekker-Wakker!(Radio 5) met Henk Mouwe presenteren. Sazias komt ter vervanging van Martine van Os, die per medio september het programma Tijd voor MAX presenteert met Sybrand Niessen.

Sazias is presentatrice op televisie geweest. In 1980 deed zij voor de lol mee aan een oproep van Veronica die op zoek was naar een nieuwe omroepster. Tot haar grote schrik werd zij bij een screentest uitgekozen uit maar liefst 8000 jonge vrouwen.

Na haar werkzaamheden als omroepster ging zij later aan de slag bij de AVRO en de TROS. Ze presenteerde diverse programma’s waaronder De Ojevaarsjo en Dierenmanieren, laatste samen met Martin Gaus.

Jan Slagter, directeur MAX: ‘ Leonie Sazias past erg goed bij MAX. Ik ben blij dat ze nu voor MAX komt werken. Ze brengt een schat aan ervaring mee en ik verheug me op een prettige samenwerking. Ik weet zeker dat de luisteraars van ons programma Wekker Wakker veel luisterplezier aan haar zullen beleven.

,,Het is een divers programma met veel verschillende rubrieken. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar de luisteraar. Kortom, ik heb er ontzettend veel zin in en we gaan mooie uitzendingen maken”, aldus Sazias in een reactie.

Wekker-Wakker! is een radioprogramma op Radio 5 met muziek uit de jaren ’50, ’60 en begin jaren ’70. Dit gecombineerd met informatie en service, de landelijke en regionale dagbladen, het weer en nieuwslezer Loes van der Schaft en Jos Kuijer, die de luisteraar op de hoogte brengen van het laatste nieuws.

Omroep MAX
Radio 5
Wekker-Wakker!
Maandag tot en met vrijdag
06.00-10.00 uur