Les Miserables the staged concert op 8 december in de bioscoop

Op 8 december draaien diverse bioscopen in Nederland de bijzondere uitvoering van één van de meest geliefde musicals allertijden: LES MISÉRABLES – THE STAGED CONCERT.

Theaterproducent Cameron Mackintosh (The Phantom of the Opera, Mary Poppins, Miss Saigon, Cats, Hamilton) presenteert de legendarische musical van Boubil & Schönenberg: LES MISÉRABLES – THE STAGED CONCERT.

LES MISÉRABLES is wereldwijd al door meer dan 120 miljoen mensen bezocht en een van de meest populaire musicals allertijden. Ter ere van het 35-jarige Londense West End jubileum heeft Cameron Mackintosh een spectaculair concert geproduceerd in het Gielgud Theatre dat 16 weken lang volledig is uitverkocht. De sterrencast bestaat uit o.a. Michael Ball, Alfie Boe, Carrie Hope Fletcher, Matt Lucas en John Owen Jones.

Bioscoopbezoekers kunnen nu een registratie van het musicalfenomeen ervaren op het grote doek. Met een cast en orkest van meer dan 65 personen en beroemde nummers waaronder I Dreamed A Dream, Bring Him Home, One Day More en On My Own is dit sensationele concert een absolute must-see voor musical fans.

LES MISÉRABLES – THE STAGED CONCERT is gebaseerd op de roman van Victor Hugo. De muziek is van Claude-Michel Schönberg en de teksten van Herbert Kretzmer. De originele tekst is van Alain Boublil en Jean-Marc Natel.

De musical wordt in het Engels opgevoerd en is niet ondertiteld.

Artikel links