Les Senioriales actief genieten van Uw pensioen in het zonnige zuiden

Magazine  »  Wonen & interieur (137 artikelen)  »  Wonen in het buitenland (58 artikelen)

_
___
_
___

Gaat U bijna met pensioen of bent U al met pensioen en wilt U een genieten van een zorgloos leven in een prachtige omgeving in het zonnige zuiden van Frankrijk? Sinds enkele jaren bouwen de broers Ramos aan Senioriales. Deze uit idealisme geboren seniorendorpjes zijn gelegen door heel Frankrijk. Bij Senioriales wordt er geluisterd naar de wensen van gepensioneerden.

Les Senioriales is speciaal ontworpen voor de actieve senioren en is uitermate geschikt voor zowel alleenstaanden als echtparen die in een harmonieuze, sociale en veilige woonomgeving wensen te wonen.

Tegenwoordig stelt men hoge eisen aan veiligheid. Bij Les Senioriales woont U in een omgeving waar iedereen elkaar kent

Alle woningen zijn begane grond. De woningen hebben een ruime woonkamer met openslaande deuren naar het terras, een luxe keuken, een badkamer met massage douche, een separaat toilet, twee slaapkamers, en een schuur. Alle ramen zijn voorzien van elektrische bedienbare rolluiken en voor de woonkamer is een groot elektrisch te bedienen zonnescherm. Alle woningen beschikken over verwarming en airconditioning.

In les Senioriales hangt een rustig en vredig sfeertje. Je hoort er vogels en krekels. Aan het begin van de residence is een grote parkeerplaats. Langs de brede voetgangerspaden zijn lavendel en zonnebloemen aangeplant en het geheel is omringd met veel groen. Her en der groeien prachtige olijfbomen. De lichtgeel gekleurde gebouwen zijn van moderne Zuid Franse architectuur. Het geheel doet denken aan een romantisch Meditereaans dorpje.

Het clubhuis, centraal gelegen in les Senioriales, is een ontmoetingsplek. In deze sfeervol ingerichte ruimte met comfortabele fauteuils vertoeven alle bewoners zich graag. Je kunt er gezellig een kop koffie of een aperitief drinken, een crêpe eten, de dagelijkse krant of een boek lezen, internetten, een partijtje biljarten, kaart spelen of gewoon naar toe gaan voor een praatje. Iedere middag is er de Senioriales manager die in overleg met de bewoners excursies, uitstapjes, concertbezoeken en thema avonden organiseert. Ook worden er excursies met bewoners van andere Les Senioriales georganiseerd. Bij deze Senioriales manager kunt U ook met al Uw overige vragen terecht.

Direct aan het clubhuis zijn een groot terras ,het zwembad en de jacuzzi gelegen. U kunt er zwemmen om Uw conditie op pijl te houden, gewoon voor Uw plezier of om een verfrissende duik nemen tijdens de warme dagen.

In deze ruimte staan een aantal fitnessapparaten zoals b.v. een hometrainer, een loopband en een roeimachine waar je onbeperkt gebruik van kan maken.

Op elke Les Senioriales is een minibus aanwezig. Deze wordt door de manager en de parkmanager bestuurd en wordt voor allerlei activiteiten ingezet.

De residence manager woont ook op Les Senioriales. Hij onderhoud de tuinen, maakt het zwembad schoon en pleegt groot en klein onderhoud aan alle gebouwen. Tevens is hij er ook voor Uw veiligheid, ook wanneer U er niet bent.Iedere middag komt de Senioriales manager. Zij organiseert in overleg met de bewoners excursies, uitstapjes, concertbezoeken en thema avonden. Bij deze manager kunt U ook met al Uw overige vragen terecht.

Zoals U waarschijnlijk wel weet is de medische zorg in Frankrijk uitstekend geregeld. Bij alle Les Senioriales zijn huisartsenpraktijken en/of ziekenhuizen in de buurt. In Frankrijk kennen ziekenhuizen geen wachttijden en er is veel thuiszorg.

Elke Les Senioriales heeft haar eigen charme. Alle dorpen waar Les Senioriales gevestigd zijn liggen dichtbij zee, op het platteland of nabij een grote stad.

Alle Les Senioriales liggen op loopafstand van het dorpscentrum waar alle denkbare faciliteiten zoals b.v. een bakker, een supermarkt, een apotheek, een drogist, een kapper, een postagentschap, een huisarts, cafés en restaurants aanwezig zijn.

Bij het selecteren van locaties wordt ook naar de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer, de aanwezigheid van medische voorzieningen, zoals artsen en ziekenhuizen en naar de culturele activiteiten in de omgeving gekeken.

Er zijn 3 verschillende type woningen. Het verschil zit in de oppervlakte .Er kan gekozen worden uit 65m2, 75m2 of 85m2 woonruimte.
Prijzen van de woningen beginnen bij € 139.500,- en gaan tot € 250.000,-(inclusief alle kosten). De garages die los zijn bij te kopen kosten rond € 22.000.- De maandelijkse lasten voor de V.V.E. (vereniging van eigenaren) liggen tussen €100 en €150 Euro per woning.Mocht U ook Uw pensioen in het zonnige zuiden van Frankrijk door willen brengen dan kunt u voor meer informatie kijken op www.senioriales.com