Malieveld krijgt Kathedraal tijdens kerstvakantie

Hij is in augustus gebouwd in Italië. De tent van Groot Kerstcircus Den Haag wordt dinsdag 16 december opgebouwd op het Haagse Malieveld en luistert naar de naam ‘Kathedraal’. ,,Niet zonder reden”, zegt project manager Mike Leegwater. ,,De tent behoort tot de grootste in Europa en heeft de allure van een theater. Zes masten dragen het immense complex en 40 gespecialiseerde technici bouwen het circus op.” Groot Kerstcircus Den Haag gaat op 20 december in première.
Er is dit jaar fors geïnvesteerd in de uitstraling en de voorstelling van Groot Kerstcircus Den Haag. ,,Deze tent is daar een voorbeeld van”, zegt Leegwater. ,,Mensen willen genieten van klassiek circus maar wel met als voorwaarde dat comfort geboden wordt. Deze tent vertegenwoordigt de nieuwste generatie en de uitvoering is uniek in Europa. Een dergelijke tent is nooit eerder in Nederland opgebouwd. De tribune biedt vanaf alle plaatsen perfect zicht op de piste. Ook de uitstraling van het complex vormt een integraal onderdeel van de beleving.” Backstage, foyer en de ruimte waarin de voorstelling zich afspeelt bevinden zich onder één dak. ,,Het immense circuspaleis wordt binnen 8 uur opgebouwd met behulp van speciale kranen. Vanaf woensdag beginnen vervolgens de repetities.”

Voorstelling
De artiesten die Groot Kerstcircus Den Haag dit jaar presenteert behoren stuk voor stuk tot de wereldtop. Onder meer een grote vliegende trapeze uit Moskou en een ‘Rad des doods’ uit Zwitserland zorgen voor sensatie. Voor de humor zorgt Val de Fun, een clown die eerder furore maakte op het Circusfestival van Monte Carlo. Daarnaast maken onder meer handstandacrobaten, jongleurs en luchtnummers onderdeel uit van de show. Alle artiesten zijn gescout op gerenommeerde circusfestivals in onder meer Boedapest, Massy, Parijs en Monaco en waren deels nooit eerder in Nederland te zien. Groot Kerstcircus Den Haag behoort tot de grootste familieproducties in Nederland tijdens de kerstvakantie en is voor tienduizenden mensen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Bij Groot Kerstcircus Den Haag zijn geen wilde dieren.