Man die zelfmoord vrouw in scne probeerde te zetten krijgt 10 jaar cel

Foto: Pixabay CC
Foto: Pixabay CC

De 40-jarige Ken M. uit Aarschot is veroordeeld tot 10 jaar cel voor een poging tot moord op zijn vrouw. Hij stak haar neer met een aardappelmesje en sneed vervolgens in haar polsen zodat het zou lijken dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd.

Afscheidsbrief
Ken M. en zijn vrouw waren ruim tien jaar getrouwd. Ze ging al eens vreemd in het begin van hun huwelijk, maar ze besloten toch met elkaar door te gaan. Op 16 maart vorig jaar vertelde ze dat ze iemand anders had ontmoet en dat ze de relatie niet meer zag zitten. Dezelfde dag pakte M. een aardappelmesje uit de keuken en stak hij zijn vrouw in haar nek en kaak. Vervolgens sneed hij ook nog eens in beide polsen van de vrouw en ging hij naar zijn blinde vader met het verhaal dat zijn vrouw zelfmoord wilde plegen. Om zijn verhaal geloofwaardig te maken, liet hij zijn bloedende vrouw ook een afscheidsbrief schrijven.

Hulpdiensten
Begin van de middag slaagde de vrouw erin om alarm te slaan en even later belde ook haar schoonvader de hulpdiensten met de mededeling dat zijn schoondochter een poging tot zelfmoord had gedaan. De vrouw meldde echter tijdens haar gesprek met de hulpdiensten dat ze bijna dood was, dat alle deuren op slot waren en dat ze in de berging lag. Tien minuten later werd ze op het nippertje gered en vertelde ze dat haar man het had gedaan.

‘De dader ontnam zijn slachtoffer alle hulp’
M. is veroordeeld tot 10 jaar cel voor de moordpoging op zijn vrouw. “Ze ontsnapte maar nipt aan de dood, omdat ze alsnog zelf alarm kon slaan en dankzij het adequate optreden van de hulpdiensten. De echtgenoot had besloten een einde te maken aan haar leven”, aldus de rechtbank. “De dader ontnam zijn slachtoffer alle hulp: hij nam haar gsm af, zette luide muziek op en hing een handdoek voor het raam van de berging opdat de buren niets zouden merken.”

Bron: HLN.beNieuwsblad.be