Man in rolstoel uit drukke trein gegooid door twee jongeren

Stockfoto: Pixabay CC
Stockfoto: Pixabay CC

Het moet niet gekker worden. Dinsdag hebben twee jongeren op station Almere een man met zijn rolstoel uit een drukke trein gezet. Waarom? Om zelf te kunnen zitten.

‘Ze dachten alleen maar aan zichzelf’
Sven Romkes uit Assen zit in een rolstoel en kon volgens eigen zeggen nog net een plekje vinden in een volle intercitytrein. Ineens werd hij opgetild door twee ‘goedgeklede Nederlandse jongeren met een bekakt accent’. Aan Hart van Nederland vertelt Sven over het incident: “Ze tilden mij en mijn rolstoel zo de trein uit. Zij gingen op mijn plek zitten en ik bleef achter op het perron.” Vervolgens gingen de deuren dicht en vertrok de intercity. “Ze dachten alleen maar aan zichzelf. Op het moment van het tillen schrok ik, maar toen ze me eenmaal richting het perron tilden, ben ik natuurlijk niet beleefd gebleven.”

Omstanders
Omstanders leken te verbaasd om op tijd actie te ondernemen. En de conducteur was op dat moment aan de andere kant van de trein en zag het incident dan ook niet gebeuren.

NS
Hart van Nederland meldt dat de NS inmiddels contact heeft gehad met Sven. Naast het sturen van een bloemetje gaat het spoorwegbedrijf naar aanleiding van het incident bekijken hoe het de situatie in de trein kan verbeteren voor mensen met een beperking. Sven bedankt de NS ook via Twitter: “Super goede reactie van de NS. Ze werken hard aan de reizigerservaring ook specifiek van mensen met een beperking met een groep ervaringsdeskundigen, nemen mensen met een beperking aan in een specifiek inclusie programma en sturen een bloemetje.”

Bron: Hart van NederlandPosted

in

by

Tags: