Man pleit voor alcoholneutrale begroetingen in de trein

CC Wikimedia
CC Wikimedia

‘Beste reizigers’ in plaats van ‘Beste dames en heren’ als begin van een omroepbericht is voor Jaron Kappers niet voldoende. Hij vindt het naast de genderneutrale begroetingen in de trein ook tijd voor alcoholneutrale begroetingen. Reden? Om te voorkomen dat hij zich slecht gaat voelen over zijn alcoholgebruik.Hij heeft via Facebook bij de NS dan ook een klacht ingediend nadat hij tijdens alcoholgebruik in de trein aangesproken werd met ‘goedemorgen’. Zijn bericht:

“Lieve NS,
Na de invoering van de genderneutrale begroetingen in de trein, zit mij helaas nog een ding goed dwars. Onderweg naar de voetbalwedstrijd zitten wij hier te genieten van een alcoholische versnapering. Ons genot werd helaas onderbroken door de omroepster, wie haar zin begon met het woord “goedemorgen”. Hierdoor gingen wij ons meteen slecht voelen over ons alcoholgebruik. Daarom pleit ik voor alcoholneutrale begroetingen in de trein. Waarom geen “goedendag” in plaats van een “goedemorgen”? Ik hoop dat u mijn klacht serieus neemt en hiermee aan de slag gaat.
Proost,
Jaron Kappers”

Reactie NS
De NS laat Jaron in een reactie weten dat hij vooral moet blijven genieten van zijn zondagochtenddrankje. “Wanneer jij besluit dat het een goed moment is voor een alcoholische versnapering, begrijp ik dat niets deze pret mag drukken, ongeacht het dagdeel. Ik zie graag dat je meer staat achter de keuzes die je maakt en wanneer jij je vrije zondag wil beginnen met een drankje, je hier gewoon voor gaat. Ik hoop dat je ondanks dit voorval een hele leuke dag hebt!”

Likes
Voor Jaron eindigt de dag echter niet naar wens en hij reageert dan ook met: “We zijn afgedroogd met 1-7. Wat een kutdag. Met minder vriendelijke groeten, Jaron.” Inmiddels geniet hij gelukkig van alle aandacht voor zijn Facebookbericht. Hij heeft al meer dan 2500 likes.

Bron: Facebook