Mannen-overgang veilig behandelen met testosteron

Gezondheid > Gezondheid

(526 artikelen)

BAARN – Geen zin in seks, prikkelbaar en snel moe. Sommige mannen krijgen rond hun vijftigste te maken met een soort overgang, de ‘andropauze’. Deze kan veilig behandeld worden door het testosteron te verhogen.

“Testosterongebrek veroorzaakt allerlei symptomen, zoals vermoeidheid, depressie, gewichtstoename en slecht slapen. Daarnaast lijkt het een verband te hebben met hartziekten, diabetes, broze botten en misschien zelfs Alzheimer.”, zegt dr. Malcolm Curruthers.

Ouder worden
Sommige artsen zien deze symptomen als onvermijdelijke gevolgen van het ouder worden. Anderen zeggen dat opvliegers, zweten, depressie en een lager libido de neveneffecten zijn van overgewicht, luiheid en teveel roken en drinken.

Extra testosteron
De andropauze kan behandeld worden door extra testosteron toe te dienen. Jarenlang werd er gevreesd dat het verhogen van het testosteronniveau het risico op prostaatkanker zou vergroten. Dat blijkt een mythe te zijn, zo blijkt uit onderzoek van University College London.

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.


Dit artikel doorsturen
Geplaatst door Vijftigplusser
03 oktober 2011 15:00
30 keer bekeken.