Marlene Dietrich en Edith Piaf samen op 50Plus Beurs

Vanaf vandaag zijn Marlen Dietrich en Edith Piaf samen te zien op de 50 Plus Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper geven tijdens deze beurs een exclusief voorproefje van de nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling In bed met Dietrich en Piaf. De premiere vindt plaats op 9 oktober 2017

In bed met Dietrich en Piaf gaat op 9 oktober 2017 in de Leidse Schouwburg in première. Deze voorstelling vertelt over de intieme vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf, twee iconen van de 20e eeuw. Naast spelen Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper vertolkt Ger Otte alle mannelijke rollen. In bed met Dietrich en Piaf is geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen.

Voorproefje ”in bed met Dietrich en Piaf”
Het voorproefje is te zien in het Theater van de 50 Plus Beurs op de volgende data en tijden:

– Woensdag 20 september 12.30 – 13.00 uur

– Donderdag 21 september 15.30 – 16.00 uur

– Vrijdag 22 september 12.30 – 13.00 uur & 14.00 – 14.30 uur

– Zaterdag 23 september 12.30 – 13.00 uur.

Na afloop zijn de actrices te ontmoeten in de theaterstand op de beurs.

Nachtelijke confrontatie
In bed met Dietrich en Piaf vertelt over een fictieve, nachtelijke confrontatie tussen de twee legendes, die met elkaar bevriend waren. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. En in hoeverre zijn deze legendes verschillend van andere vrouwelijke iconen als Amy Winehouse en Madonna?Het idee voor In bed met Dietrich en Piaf is afkomstig van Irene en Frédérique. Zij waren samen te zien in de musical Billy Elliot. Op verzoek van Irene en Frédérique schreef Daniël Cohen deze voorstelling over de ongewone vriendschap tussen twee culturele power-vrouwen. De pilot-versie van In bed met Dietrich en Piaf was in het voorjaar van 2016 te zien in Het Zonnehuis in Amsterdam Noord en ontving lovende recensies.

In bed met Dietrich en Piaf gaat op maandag 9 oktober in première in de Leidse Schouwburg en is vervolgens tot en met 30 december te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling wordt geproduceerd door De Nel Theaterproducties.

Artikel links