Mauritshuis gaat op 15 november life met rondleiding langs topstukken

Wat doe je als museum tijdens een lockdown? Het Mauritshuis gaat de strijd aan met digitale live rondleidingen, workshops en nog veel meer. Op zondag 15 november biedt ze op haar website de eerste digitale rondleiding door haar museum. Voor 2 euro ontvang je de speciale link voor deze toer.

De rondleiding laat in één uur alle topstukken uit de collectie zien: het Meisje met de Parel, het Puttertje en natuurlijk de schilderijen van Rembrandt.

Toelichting bij de kunstwerken


Femke Hameetman, verantwoordelijk voor programmering en educatie, geeft toelichting bij de kunstwerken. Tijdens de rondleiding kunnen via een chat-functie live vragen worden gesteld.
Om 18.00 uur, op dezelfde dag, is er een rondleiding in het Engels door één van de Engelstalige rondleiders van het museum. De rondleiding kost 2 euro en wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group.

Ook online workshops
Martine Gosselink, directeur Mauritshuis: ‘Natuurlijk waren we teleurgesteld dat we de deuren voor enkele weken weer moeten sluiten. Maar net als in de eerste periode van sluiting zijn we manieren gaan verzinnen om het publiek zoveel mogelijk digitale toegang tot de collectie te geven.
Sinds afgelopen maart zijn we op onze website via Mauritshuis at Home actief met:
• online workshops,
• video’s over de collectie,
• 3D tours door het Mauritshuis
• kinderactiviteiten voor thuis.
Nu gaan ze nog een stapje verder met een echte live rondleiding van een uur lang. De schilderijen komen bij de bezoekers thuis!’.

Praktische informatie

Aanmelden voor de live rondleiding kan via . De bezoeker krijgt na betaling van 2 euro een bevestigingsmail met een link voor de livestream op 15 november. De live rondleiding begint precies om 15.30 uur.

Degene die iets meer wil doneren aan het Mauritshuis kan dat ook via de website doen. De Engelse live rondleiding begint op 15 november om precies 18.00 uur.Artikel links