Meezing Hallelujah online nu te zien

De gezamenlijke videoclip van het online-meezingproject Meezing Hallelujah is vanaf nu te bekijken op de site van de Reisopera, het YouTube– en Vimeokanaal en de social media van de Nederlandse Reisopera.

In de videoclip zitten 175 inzendingen van eigen video’s, foto’s en mp3’s, gemaakt door deelnemers uit de groep van 600 amateurzangers die aan dit project mee hebben gedaan.


Van 1 – 28 maart hebben meer dan 600 zangamateurs thuis het koorstuk Hallelujah uit Händels oratorium Messiah ingestudeerd. Met behulp van oefenvideomateriaal, gemaakt door dirigent Klaas-Jan de Groot, pianist Sofia Vasheruk en koorleden van Consensus Vocalis konden zangamateurs zelf thuis hun partij instuderen.


Zoomrepetities

In acht online Zoomrepetities kregen 480 amateursopranen, -alten, -tenoren en –bassen extra begeleiding van speciaal voor dit project geselecteerde stemgroepcoaches uit koor Consensus Vocalis.


Video, foto of mp3

Uiteindelijk hebben 175 amateurzangers een video, foto of mp3 van zichzelf ingestuurd als bijdrage aan de gezamenlijke videoclip die gemonteerd wordt door Concerto Media uit Enschede. In de clip zijn ook de kinderen uit het Reisopera Kinderkoor en musici uit het VU-Orkest uit Amsterdam te zien. Het VU-Orkest is het vaste begeleidingsorkest van onze jaarlijkse Meezing Messiah in Carré.


Met Pasen online

Het Hallelujah-koor komt uit het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel. De allereerste eerste uitvoering vond plaats op dinsdagmiddag 13 april 1742, in de week voor Pasen, in de Great Music Hall aan Fishamble Street in Dublin (Ierland). Hoewel Messiah vaak wordt opgevoerd in de dagen voor Kerstmis, is het oratorium ook altijd verbonden gebleven aan de Paastijd.

Artikel links