Met de Fietsrouteplanner naar biologische boerenbedrijven

De fiets is net als biologisch eten: lekker natuurlijk. De Fietsersbond heeft daarom voor het Lekkernaardeboer- weekend alle 200 deelnemende biologische boerderijen in de digitale fietsrouteplanner gezet. Op www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner kunt u zelf een tocht uitstippelen langs boerenbedrijven bij u in de buurt.

Op 12 en 13 juni openen zo’n 200 biologische boeren en tuinders hun deuren. In elke provincie zijn bovendien extra veel activiteiten bij speciaal geselecteerde boerderijen.

Biologisch is steeds meer te vinden in de winkels en chef-koks kiezen vaak voor biologische ingrediënten. Waar komt al dat moois vandaan? De boeren nodigen op 12/13 juni iedereen uit om kennis te maken met hun bedrijven en de lekkere producten. De meeste consumenten weten wel wat biologisch betekent: lekker natuurlijk. Vee wordt diervriendelijk gehouden en groenten en fruit groeien op zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Dit alles met de goede zorgen van de boer of tuinder. Maar hoe het nu echt zit, dat kun je met eigen ogen zien en zelf proeven.

Kijk voor meer informatie én de adressen van deelnemende biologische bedrijven en restaurants op: www.lekkernaardeboer.nl