Met vogelpindakaas gezond de winter door

Voor tuinvogels kan pindakaas een welkome aanvulling zijn als voedselbron, vooral in de koude wintermaanden. Pinda’s zijn namelijk zeer calorierijk en voedzaam en daarom erg geliefd bij vogels. Veel mensen laten hun tuinvogels dan ook de restjes uit hun pindakaaspot eten of geven pindakaas afkomstig uit de supermarkten. Dit levert prachtige plaatjes op van mezen die in de pot kruipen om de restjes op te eten. ‘Gewone’ pindakaas is echter minder gezond voor vogels. Daarom is er nu speciale vogelpindakaas te koop.

vogelpindakaas

Onze pindakaas – dus voor menselijke consumptie – bevat diverse ingrediënten die minder geschikt kunnen zijn voor de vogels, zoals zouten en gebrande pinda’s die minder goed verteerbaar voor ze zijn. Daarom is er nu vogelpindakaas ontwikkeld. Gemaakt van pindameel en insecten, bovendien is er geen zout toegevoegd.

De vogelpindakaas zit in een normale pindakaaspot, die in een speciaal daarvoor ontwikkelde pindakaaspothouder veilig kan worden opgehangen in de tuin of aan een muur. Liefst nabij begroeiing of een schutting. Vivara Pindakaas voor tuinvogelsCJ WildbirdFoods Ltd. – ook wel bekend onder de merknaam Vivara – , een producent van producten voor tuinvogels, heeft deze speciale pindakaas ontwikkeld in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Zo kan een druk bezochte voederplaats voor koolmezen, pimpelmezen en andere kleurrijke tuinvogels worden gecreëerd!

vogelpindakaas

De nieuwe vogelpindakaas is verkrijgbaar in de winkel en webwinkel van Vogelscherming Nederland (www.vogelbescherming.nl/webshop) voor de prijs van € 2,99. Ook is vogelpindakaas verkrijgbaar bij alle grote tuincentra en dierenwinkels..