Mijn favorieten van 2012

Einde jaarlijstjes zoals gewoonlijk weer twee lijstjes omdat er in Nederland ook fantastische muziek gemaakt word waarvan een hoop artiesten je niet of nauwelijks hoort op de radio. De meeste populaire zenders komen overdag toch niet verder dan de plaatjes die in een hitlijst staan. Ieder jaar verschijnen er een hoop prachtige albums, soms verschijnen er ook platen dat je denkt hoe kan zo’n artiest zo’n plaat uitbrengen? The bravest man van Bobby Womack (gemaakt voor de vele dollars die hij er ongetwijfeld voor gekregen heeft) is wat mij betreft het slechtste album van 2012 wat er verschenen is. Het is in ieder geval zijn slechtste plaat ooit.

De terug keer van Doe Maar maar het nieuwe schijfje versies/limmen tapes ben ik niet van onder de indruk, hadden ze beter niet kunnen doen. Rene van Collem zei het al in een interview vergeet die plaat doe de dub was zijn favoriete album en daar sluit ik me bij aan. Symphonica in Rosso is toch weer een feest der herkenning waar je gezellig op mee huppelt.

Op het moment dat ik mijn lijstje samen stelde, stelde ik een eis dat ikvan alle artiesten die in mijn lijstjes staan een tastbaar product van in huis heb. Met mp3-tjes heb ik niks leuk als je ze gratis kan downloaden en onderweg kan luisteren. Hannah Williams and the Taste Makers album a hill of feathers viel af wel gekocht bij de artiest zelf maar is nog niet binnen.

1 Lee Fields – Faithfull man
2 Ruby Velle& the Soulphonics – It’s about time
3 Bonnie Raitt – Slipstream
4 Hot Sauce – Good woman turning bad
5 Led Zeppelin – Celebration day
6 Joanne Shaw Taylor – Almost always never
7 Dan Penn – The Fame recordings
8 Jimmy Lafave – Depending on distance
9 Lera Lynne – Have you met
10 Caitlin Canty – Golden Hour

1 Julian Sas – Buund to roll

2 The Soul Snatchers – Scratch my itch

3 The Scene – Code

4 Joost Dobbe – Times like these

5 West Hell 5 – Undiscovered

6 Twelve Bar Blues Band – Life is hard

7 Tommy Tornado – Cool down

8 Peter van Vleuten – Once upon a song

9 Leah Rosier – High Paw

10 Sarah Jane – Deigh & Nite