Missie MAX groetenprogramma voor alle militairen in het buitenland.

Magazine  »  50plus (194 artikelen)  »  Artikelen over Omroep Max (31 artikelen)

Ook dit jaar zijn veel militairen tijdens deze feestdagen uitgezonden voor een vredesmissie. Familie en vrienden missen deze mannen en vrouwen met node tijdens de feestdagen.

MAX wil de Nederlandse militairen en hun achterban een hart onder de riem steken. In samenwerking met het Ministerie van Defensie en de Thuisfrontorganisaties wordt het thuisfront de gelegenheid gegeven om op een unieke manier de Kerstgroeten over te brengen.

Eind deze maand komen duizenden familieleden van de uitgezonden militairen naar een locatie in Nederland waar zij een persoonlijk groet op camera kunnen uitspreken. In totaal registreren 15 cameraploegen de Kerstgroeten van alle families waarvoor men 1 minuut de tijd krijgt. Al deze groeten worden apart op een dvd gebrand samen met o.a. groeten van bekende Nederlanders. Zo wordt er voor iedere militair een dvd gemaakt waar alleen de groet op staat van zijn of haar familie. Maar van bijvoorbeeld ouderen die niet in staat zijn om naar het evenement af te reizen wordt ook een Kerstgroet opgenomen. Alle dvd’s met Kerstgroeten worden naar de verschillende uitzendgebieden in de wereld gebracht.

Op deze opnamedag zullen ook veel artiesten acte de presence geven zoals: Lee Towers, Monique Smit e.v.a.

Jan Slagter:” Dit programma-idee is ontstaan terwijl ik in de file stond. Men vergeet vaak dat bij iedere uitgezonden militair er familie en vrienden zijn die achterblijven. Daarom is het zo belangrijk dat dit programma er komt. Het is een beetje ons publieke cadeau aan onze militairen en hun families en vrienden”.

Van al deze gebeurtenissen maakt MAX twee programma’s die op 20 december en op 28 december op Nederland 1 worden uitgezonden. In de nachtcarrousel en in de ochtend zullen in de week van 20 – 28 december alle Kerstgroeten op de publieke netten worden uitgezonden. Tevens opent MAX op 10 december een speciale internetsite waarop alle Nederlanders de Kerstgroeten kunnen overbrengen aan de militairen en hun familie.

Missie MAX
Producent: Omroep MAX
Presentatie: Jan Slagter
Aantal afleveringen: 2
Datum: 20 en 28 december 2008
Zender: Nederland 1Scroll to Top