Muse speelt in binnenkort in de Amsterdam Arena

Rockband Muse speelt 17 december in de Ziggo Dome Amsterdam. Een absolute aanrader voor de hardrockfans onder ons. Helaas is dit concert al uitverkocht. Maar niet getreurd want op 4 juni 2013 geeft de band nog een optreden in de Amsterdam Arena, hiervoor zijn nog volop kaartjes aanwezig.

Over Muse
De band debuteerde in 1999 met het album Showbiz, dat onder andere de singles “Muscle Museum” en “Sunburn” bevatte. Het album leverde Muse vooral vergelijkingen met Radiohead op.[bron?] Een groter succes was het vervolg Origin of Symmetry uit 2001, dat in het Verenigd Koninkrijk de derde plaats in de hitlijst haalde en de platina-status verkreeg. De singles “Plug In Baby” en “New Born” bereikten tevens de top 20 in de UK Singles Chart.

Twee jaar later verscheen Absolution, dat de eerste nummer één hit van Muse in het Verenigd Koninkrijk werd. De songteksten behandelen complottheorieën en politieke en wetenschappelijke overtuigingen. In 2006 ging Muse hiermee door met het Mercury Prize-genomineerde Black Holes and Revelations. Het album heeft “Supermassive Black Hole” als leadsingle. In 2009 verscheen het vijfde album The Resistance dat nummer één werd in Nederlandse en Belgische hitlijsten.
De muziek van Muse wordt beschreven als progressieve rock, alternatieve rock of spacerock, en is een mix van (hard)rock met klassieke invloeden dat in later werk soms is aangevuld met elektronische muziek. Een ander kenmerk is het bombastische en pretentieuze in de muziek, dat ook terugkomt in de optredens van de band. Matthew Bellamy gebruikt vaak zijn falsetstem en schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties.