Museum Singer krijgt groot compliment van minister van Engelshoven

Hoe houdt je je als museum staande? De pandemie legt allerlei beperkingen op. Toch slaagde museum Singer erin om een prachtige expositie eigen werken neer te zetten. Dit onder de naam ”Schilders van Licht”. Minister van Engelshoven opende op 9 september de expositie.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven richtte zich in vooral tot Els Blokker-Verwer. TZij schonk aan Singer twee jaar geleden een pracht cadeau. Dat was de privé collectie van Els en Jaap Blokker (Collectie Nardinc).

Een woord van dank
Zonder hun toewijding aan de kunst, zouden de bezoekers van Singer Laren niet kunnen gaan zien wat ze gaan zien. Fantastisch dat werken uit die schenking nu in de tentoonstelling hangen en zo zichtbaar worden voor het grote publiek. Zo leeft de bezieling van zowel de kunstenaars als Jaap voort en kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van de kunst. U snapt dan ook wel dat een ambassadeur als Els Blokker een speciaal plekje verovert in het hart van een minister van Cultuur. “ aldus Van Engelshoven.

Algemeen directeur Evert van Os maakte op zijn beurt van de gelegenheid gebruik om de minister te danken voor de financiële steun die het kabinet beschikbaar maakt voor de Cultuur als sector. Singer Laren maakt naast de generieke steunmaatregelen ook gebruik van de aanvullende steun voor culturele instellingen.

Zonovergoten landschappen en scènes in felle spotlights

Schilders van licht presenteert in diverse thema’s hoe kunstenaars rond 1900 licht weergeven.
• Natuurlijke lichtinval van Claude Monet; s
•,Vibrerende lichteffecten van Jan Toorop, Co Breman en Ferdinand Hart Nibbrig • experimenten met kleur om de sensatie van licht te verbeeldenvan van Jan Sluijters
• Het innerlijk licht van portretten, Leo Gestel;
• ensceneringen in kunstlicht door Kees Maks.
Ten slotte gaan diverse kunstenaars op reis naar het mediterrane licht.

Avondopenstellingen
Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstellingen Schilders van licht , Nieuw werk van Herman van Veen en Abstractie in de Singercollectie is Singer Laren van 1 oktober tot 1 november op donderdag en vrijdagavond tot 21.00 uur open. Singer Laren adviseert bezoekers om voorafgaand aan een bezoek een online ticket te reserveren voor een datum en een tijdslot. Op de dag zelf is dit mogelijk aan de kassa, indien beschikbaar. Tijdslots zijn ingevoerd om de bezoekersstromen goed te kunnen reguleren en de 1,5 meter regel te handhaven.

Schilders van licht. Monet tot Sluijters is te zien t/m 10 januari 2021
Artikel links