Naar mijn volkstuin en ik ben invalide.

Magazine  »  Hobby’s (299 artikelen)  »  Tuinieren (56 artikelen)

Een jaar geleden kon ik bijna niet meer lopen. Het gaat nu beter maar toch is het nog niet alles. Het is al eind juni en elke dag pak ik, nog steeds, mijn scootmobiel en dan rij ik even naar mijn volkstuin om iets te tuinieren. Ik kan maar een half uurtje, langer hou ik het niet vol, en dan moet ik gaan zitten.

Ingezonden artikel

Bij het spitten lukt het na een kwartier al niet meer. Even rusten en iets drinken en dan kan het al weer. Toch merkte ik dat de suikerspiegel naar beneden gaat en dat is heel gunstig. Vandaag met de kleindochter Tessa naar de volkstuin om aardbeien te plukken. Ik vind dat de aardbeien dit jaar erg tegen vallen, er zitten maar weinig vruchten aan een plant. De sla doet het daarentegen uitstekend en ook de aardappels staan er goed voor. Op de foto staat Tessa midden in een aardappelbed en het loof reikt tot haar midden.

Ik heb gekeken of er al aardappels aan een struik zaten maar dat viel tegen er zaten te weinig en nog te kleine aardappeltjes aan een struik. De staaksnijbonen doen het uitstekend, die ranken al, maar de staak prinsessen heb ik al 2x bijgeplant en ze komen nog steeds niet boven de grond, nog geduld hebben. Op de tuin vertelde mij een mijnheer dat hij spitskool planten in de afvalbak gegooid had. Ze bleken nog goed te zijn en groeien nu al in mijn tuin.

Ook de andijvie planten van een andere mijnheer, ik weet zijn naam niet meer, groeien ook alweer. De volkstuin is een ideale afwisseling in een dag en er is genoeg opbrengst voor moeder de vrouw. De sla smaakt uitstekend, ik kan wel elke dag sla eten. Nu is deze groente volop in de tuin en wij zijn echte slaliefhebbers. De gele friesche koolrapen groeien uitstekend en dat is ook het lievelings eten van ons samen.