Nationale Toost om 16 uur op 27 april

De Nationale Toost
De Nationale Toost

Dit jaar zal Koningsdag anders zijn dan andere jaren. Er komen geen vrijmarkt en andere festiviteiten. Toch laat Peter Wybenga deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Om 16 uur komt er een Nationale Toost op het leven. De opbrengst van de advertenties hiervoor gaat naar het Hulpfonds voor acute Coronahulp van het Oranjefonds.

In huis, op de gang of op de overloop, op het balkon of je dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas! Een toost op de gezondheid van heel Nederland, een toost op verbondenheid én tegen eenzaamheid. Kortom:

Een Nationale Toost… op het leven!
Dagelijks daalt een lawine aan slecht nieuws over ons heen. Het is corona dit en corona dat. ”Het is belangrijk vooral positieve elementen te benoemen en mooie momenten te creëren”, zegt Peter Wybenga.
Vanuit die gedachte ontstond de Nationale Toost. ”Immers, je brengt een toost uit op elkaars gezondheid! We toosten op het leven. Een wens én gedachte die – laten we eerlijk zijn – op dit moment geen kwaad kan,” zegt Wybenga.

Hulpfonds acute coronahulp van het Oranjefonds
De initiatiefnemers benaderen intussen zo veel mogelijk mediabedrijven in Nederland én adverteerders om een bijdrage te leveren aan de Nationale Toost. De opbrengst van de actie komt namelijk volledig ten goede aan het Hulpfonds voor acute Coronahulp van het Oranje Fonds.
Het coronavirus heeft verregaande gevolgen voor ons gehele Koninkrijk en het Oranje Fonds is er bij uitstek op gericht organisaties te ondersteunen bij het zorgen voor ontmoeting en verbinding tussen mensen. Daarom stelt het fonds extra middelen beschikbaar om onder meer het eenzaamheidsvirus effectief te bestrijden.

Miniposter
Op de website kan iedereen alle informatie met betrekking tot de Nationale Toost vinden. Print de miniposter en hang hem voor je raam. Zo laat je zien dat je meedoet,
Ook zijn er fraaie gifjes die kunnen worden gekoppeld aan de handtekening onder mail: Natúúrlijk doe ik mee! Ook tal van Bekende en anderszins Leuke en Lieve Nederlanders sturen filmpjes in om te laten zien dat ook zij allemaal meedoen!

De Nationale Toost is een idee van Peter Wybenga en wordt uitgevoerd door het team van Media Meetings & Magazines.
Een dronk op elkaars gezondheid, een toast op het leven. Gezondheid!

Artikel links