Nederland feliciteert Oranje

Het Nederlands Elftal heeft op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, ongeacht de uitslag van de finale tegen Spanje, een historische prestatie geleverd. Vier weken lang heeft het land op zijn kop gestaan; de oranjegekte nam na elke overwinning gekkere vormen aan en is ondertussen heviger dan ooit losgebarsten. Om Bert van Marwijk en zijn selectie te bedanken voor alle mooie momenten die we de afgelopen maand in ons land hebben beleefd, kan het Nederlandse volk vanaf nu terecht op de website FeliciteerOranje.nl.

Langer dan 30 jaar gewacht
Wat 32 jaar lang niet is gelukt met spelers zoals Marco van Basten, Ruud Gullit, Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp en coaches als Rinus Michels, Guus Hiddink en Louis van Gaal, heeft het Nederlands Elftal anno 2010 van bondscoach Bert van Marwijk en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst wél voor elkaar gekregen: het bereiken van de WK-finale. De helden die op dit moment op het punt staan geschiedenis te gaan schrijven luisteren naar de namen Wesley Sneijder, Arjen Robben en Dirk Kuijt.

Trots op onze jongens
Om deze nationale sterren, hun teamgenoten en de bondscoach te bedanken en feliciteren met hun uitzonderlijke prestatie in Afrika is de website FeliciteerOranje.nl in het leven geroepen. Want hoewel de finale nog gespeeld moet worden en de inmiddels wereldberoemde Duitse octopus Paul een wereldtitel voor de Spanjaarden heeft voorspeld, zijn we met z’n allen natuurlijk ontzettend trots op onze jongens.

De website FeliciteerOranje.nl is gelanceerd om iets terug te doen voor het Nederlands Elftal, dat op het WK voetbal in Zuid-Afrika een unieke prestatie heeft geleverd. Bezoekers kunnen een felicitatie achterlaten voor de trainer en zijn selectieleden.