Nederlander positief over audicien

Gezondheid > Gezondheid

(538 artikelen)

BAARN – Meer dan 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben een of meerdere hoorproblemen. Het vinden van de juiste hulpmiddelen en een goede audicien kan lastig zijn. De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden bundelt daarom ervaringen met audiciens.

De ervaringen worden gemeten met behulp vragenlijsten die zijn opgesteld volgens de Consumer Quality Index, de methode om klantervaringen in de zorg te meten, ontwikkeld door Vilans en het NIVEL. De resultaten zijn zichtbaar op hoorwijzer.nl.

De eerste metingen laten zien dat gebruikers van hoorapparaten over het algemeen erg positief zijn over hun audicien. Maar bij vragen naar de deskundigheid van de audicien variëren de antwoorden. Ook op het gebied van nazorg blijken verschillen tussen audiciens te bestaan. Eén op de vijf cliënten krijgt bijvoorbeeld geen servicecontract of verzekering aangeboden en een enkele klant is ontevreden over een reparatie.

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.Scroll to Top