Nederlands Transport Museum opent haar deuren weer

Foto: Stichting Nederlands Transport Museum
Foto: Stichting Nederlands Transport Museum

Het Nederlands Transport Museum is 225 dagen dicht geweest; 225 dagen zonder lachende mensen, spelende kinderen, rondritbussen, gillen op het springkussen, muziek en allerlei geluiden in het museum en natuurlijk zonder de 35 aangesloten organisaties en 350 vrijwilligers… Maar vanaf komende zaterdag 5 juni zijn we weer voor iedereen open!

Foto: Stichting Nederlands Transport Museum
Foto: Stichting Nederlands Transport Museum

Nieuw!
Het museum heeft zoveel nieuws te laten zien; inmiddels is het museum eigenaar geworden van een complete trein uit de vijftiger jaren (De Trans Europ Express). De trein zelf staat er nog niet, wel een houten schaalmodel op ware grootte. De ‘superbus’ van de TU/Wubbo Ockels is te zien, er is een containersleper uit de Rotterdamse haven binnengekomen, een vrachtwagen met kraan van de firma Saan en er staat een heuse poortwachter vóór het museum.

Uitgestelde tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Vliegende Hollanders’ opent het begin van de zomervakantie, maar nu al kunnen bezoekers deze speciale tentoonstelling over de serie ‘Vliegende Hollanders’ zien. Op 8 schermen zijn scenes uit de serie te zien, en die corresponderen met de objecten die in de tentoonstelling staan. Bovendien kunnen kinderen en volwassenen een foto nemen in een romp van een vliegtuig dat gebruikt is in de serie, compleet met vliegbril, jas en vliegkapje!

Ook donaties weer welkom
Veel mensen die hun oude boeken/tijdschriften, modelvliegtuigen, kostuums, memorabilia, etc. etc. wilden doneren maar niet langs konden komen kunnen dat vanaf zaterdag ook weer doen. Hebt u een volle zolder of neemt u afscheid van uw hobby? Doneer!

Vrijwilligers
Nu het museum weer opengaat zijn er ook weer nieuwe vrijwilligers nodig; we zoeken mensen die ons willen helpen met de administratie, met rondleidingen, met schoonmaak, met het schrijven van teksten, en natuurlijk zoeken we mensen voor technische werkzaamheden. Wie gaat deel uit maken van onze hechte familie?

Nog even de regels in het museum:

  • houd 1,5m afstand
  • mondkapje verplicht binnen
  • was en desinfecteer de handen regelmatig
  • blijf thuis bij klachten en laat u testen
  • reserveren verplicht
  • max 4 personen per groep, uitgezonderd kinderen t/m 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden
  • gezondheidscheck en registratie zijn verplicht
  • in de horeca: vaste zitplaats en max 4 per tafel, uitgezonderd kinderen t/m 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden

Algemene museum info:
Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is 6 dagen in de week geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur (maandagen gesloten). Het is verplicht om een ticket én een tijdslot te reserveren via onze website. Het NTM is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Meer informatie over het museum is te vinden op www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum en www.nederlandstransportmuseum.nl.

Bron: Stichting Nederlands Transport Museum