NIBC Direct introduceert hypotheken in Nederland

NIBC Direct, onderdeel van NIBC Bank, start vandaag met woninghypotheken in Nederland. De hypotheken worden verkocht via drie hypotheekadviesketens – De Hypotheker, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek – en kenmerken zich door de voor NIBC Direct typerende combinatie van eenvoud, transparantie en concurrerende rentetarieven.

Met de introductie van hypotheken zet NIBC Direct een nieuwe stap in het kader van de succesvolle expansie. NIBC Direct heeft sinds de start in 2008 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels ruim 300.000 klanten in Nederland, België en Duitsland. NIBC Direct heeft ondertussen een spaarportefeuille opgebouwd van EUR 8.2 miljard en biedt ook beleggingsdiensten aan in Duitsland. De door NIBC Direct aangeboden hypotheken zijn voor 100% annuïteitenhypotheken, waarbij klanten worden beloond voor het doen van aflossingen. Elke keer dat klanten in een lagere tariefklasse (loan-to-value categorie) komen door aflossingen op de lening, gaat ook hun hypotheekrente automatisch naar beneden. Hiervoor hoeft de klant niet te wachten tot renteherziening. Dit geldt niet voor NHG-hypotheken die al het beste tarief hebben vanaf de start. Deze eerlijke en transparante werkwijze past geheel bij de “what you see, is what you get” filosofie van NIBC Direct.

Michel Kant, Managing Director van NIBC Direct: “Het aanbieden van hypotheken is een logische stap in de uitbreiding van onze retailactiviteiten. Onze annuïteitenhypotheek is een eerste stap op de hypothekenmarkt. Wij verkopen het product via financieel adviseurs, want wij vinden het met de huidige dynamiek in de wet- en regelgeving belangrijk dat klanten juist geadviseerd worden door professionals met gespecialiseerde kennis van hypotheken. De hypotheken van NIBC Direct bieden de voor ons kenmerkende combinatie van simpele producten, geen kleine lettertjes en een concurrerende rente. De uitbreiding van NIBC Direct met hypotheken past in de ambitie om de consumentenactiviteiten van NIBC Bank verder uit te bouwen. Ook in de toekomst zal NIBC Direct blijven zoeken naar eenvoudige producten om haar klanten goed te bedienen.