Nieuw in fietsrouteplanner Fietsersbond bijna 3000 bankjes

Tijdens een fietstocht een boterhammetje eten, even uitrusten, van het landschap genieten. Overal in Nederland zie je fietsers op bankjes zitten. In de digitale fietsrouteplanner van de Fietsersbond worden vanaf deze maand alle bankjes langs fietsroutes ingevoerd door vrijwilligers uit alle uithoeken van Nederland. Er staan nu al bijna 3000 bankjes op de routeplanner, zodat fietsers ook hun rustpunten vooraf kunnen plannen via www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner.

De fietsrouteplanner bestaat uit 2 onderdelen: de recreatieve planner en de deur-tot-deurplanner. De recreatieve fietsrouteplanner plant een route over de knooppuntennetwerken en LF-routes in heel Nederland. Er zitten POI’s (points of interest) in, zoals B&B’s, restaurants en musea. In de deur -tot-deurfietsrouteplanner zitten alle befietsbare wegen en kun je kiezen voor een route naar voorkeur (kortste, recreatieve, autoluw, sociaal-veilig etc). Als de route gepland is verschijnt het aantal kilometers in beeld en het aantal verbrande calorie├źn bij een gemiddelde snelheid van 18 kilometer per uur. De bankjes staan in beide planners.

Aan de ontwikkeling van deze fietsrouteplanner werken meer dan duizend speciaal geïnstrueerde ervaren fietsers in het land. Zij leveren de inbreng voor deze tomtom voor fietsers en worden daarbij ondersteund door 2 professionals op het landelijk bureau van de Fietsersbond in Utrecht. De routes kunnen uitgeprint maar ook op GPS gedownload worden.