Nieuw programma over aanschaf van vastgoed in het buitenland

Magazine  »  Wonen & interieur (137 artikelen)  »  Wonen in het buitenland (58 artikelen)

Vanaf nu is het nieuwe televisieprogramma ‘Way of Living‘ te zien. Het frisse programma neemt de kijker mee het buitenland en geeft tips en praktische informatie over de aanschaf van een (tweede) woning in het buitenland. De uitzendingen zijn te zien op de webportaal www.wayofliving.tv en op tal van regionale tv-zenders in Nederland en Vlaanderen.

way of living

Het programma ‘Way of Living’ richt zich op de aanschaf en bezit van een woning in het buitenland. Een huis kopen in het buitenland is voor veel mensen een droom. Het verwezenlijken van die droom moet een plezierige ervaring zijn. Gelukkig hebben veel huidige bezitters van een woning in het buitenland voornamelijk positieve ervaringen. Toch zijn er weinig huiseigenaren die nooit zijn geconfronteerd met praktische obstakels.

Kopen in het buitenland
Met een schat aan ervaring in het achterhoofd nemen de programmamakers de kijker mee naar het buitenland. Er worden reportages gemaakt en interviews gehouden die bijdragen aan een genuanceerde en objectieve beeldvorming van alles wat er komt kijken bij het kopen van vastgoed in het buitenland met praktische tips en antwoord op tal van vragen. Hoe gaat de vastgoedmarkt zich ontwikkelen? Wat is het juiste moment om te kopen? Wat koopt men daadwerkelijk. Hoe vermijdt je malafide aanbieders? Wat zijn eventuele addertjes onder het gras? Deze vragen en meer worden in het programma behandeld.

Thema’s
Het programma heeft een fris karakter. Het is niet de bedoeling om een perfect beeld neer te zetten. Integendeel, het doel is om op innemende wijze potentiële kopers te informeren over mogelijkheden en aandachtspunten bij de aanschaf van een woning in het buitenland. Er worden bestaande en nieuwe projecten bezocht en diverse te koop staande woningen gepresenteerd. Deskundigen vertellen over fiscale en juridische zaken, evenals over verzekeringen en hypotheken. Aspirant-kopers en mensen die al gekocht hebben vertellen openlijk over hun ervaringen. Meerdere regio’s in diverse landen worden belicht en ook aanverwante lifestyle onderwerpen komen aan bod. De invalshoek verschilt per aflevering, de ene keer komt meer achtergrondinformatie aan bod, een andere keer ga je als het ware mee op een bezichtingsreis.

Bereik
Way of Living wordt uitgezonden via de nieuwe webportaal www.wayofliving.tv en een groot aantal regionale televisiekanalen in Nederland en Vlaanderen. Zowel voor Nederland als Vlaanderen zal een professional de voice-over teksten inspreken. Voor Nederland is dit Bert Kuizenga en voor Vlaanderen Bert de Groot. De presentatie ligt in handen van Rob Smulders, directeur van belangenorganisatie Mondi. Dit is onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning of beleggingsobject in het buitenland aan te schaffen, een proces dat plaatsvindt vanaf de oriëntatiefase tot zelfs na de aankoopfase. Daarnaast houdt Mondi de internationale vastgoedmarkt in de gaten, door belangrijke informatie over onder andere de aanbieders te verzamelen.

De uitzendingen zijn direct te bekijken op www.wayofliving.tv