Nieuwe reiswebsite vergroot kans op zonnige vakantie

Magazine  »  Vakantie & reizen (285 artikelen)  »  Vakantie & reizen (242 artikelen)

Vandaag is WaarSchijntdeZonWel.nl gelanceerd, de eerste Nederlandse website waarop reizigers zonvakanties kunnen zoeken op basis van de actuele temperatuur op de vakantiebestemming of op basis van historische klimaatdata.

waarschijntdezonwel.nl

WaarSchijntdeZonWel.nl zoekt naar bestemmingen waar de weersomstandigheden voldoen aan de voorkeurstemperatuur van reizigers. Bezoekers kiezen de gewenste minimum- en maximumtemperatuur, bepalen reisbudget en verblijfsduur, en krijgen vervolgens een overzicht met bestemmingen die aan hun voorkeur voldoen. De website biedt zowel last minute reizen als advies aan reizigers die willen weten waar het lekker weer is in andere periodes van het jaar.

Daarnaast beoordeelt WaarSchijntdeZonWel.nl de zonbestemmingen elke maand met een cijfer: de Sunfactor. Met deze tool zien bezoekers snel waar de kans op zonnig vakantieweer op dat moment het grootst is. De Sunfactor wordt samengesteld op basis van voorkeurstemperaturen van reizigers, aantal zonuren, hoeveelheid neerslag, aantal regendagen, nachttemperatuur, klimaatzones en orkaankans.

Oprichter Caroline Ferguson: “Het klimaat in Nederland is onze belangrijkste inspiratiebron. De zon heeft zich hier nauwelijks laten zien vorige zomer, terwijl de meeste mensen toch willen genieten van lekker weer tijdens hun vakantie. Veel Nederlanders ontvluchten het slechte weer door de zon elders op te zoeken, maar zij twijfelen vaak over waar het klimaat wél fijn is tijdens hun vakantie. Wij bieden ze de mogelijkheid om vakantiebestemmingen te zoeken op basis van actuele verwachtingen of op basis van historische data. Dat is uniek in Nederland.”

Bij elke bestemming toont WaarSchijntdeZonWel.nl reizen en prijzen van verschillende Nederlandse reisaanbieders, zodat vakantiegangers het aanbod in één oogopslag kunnen vergelijken.

Bezoekers die zich aanmelden voor de Sunny Deal Service van WaarSchijntdeZonWel.nl ontvangen passende aanbiedingen van zonvakanties, afgestemd op hun voorkeur voor temperatuur, reisperiode en prijsklasse.