Nieuwe start voor Nederland in Beweging

Al sinds 2000 wordt Nederland in Beweging mede mogelijk gemaakt door diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Vanaf 2011 is die situatie veranderd. Het format en de financiering van het dagelijks televisieprogramma zijn volledig in handen van MAX. De oorspronkelijke coproducent en initiatiefnemer van het dagelijks televisieprogramma, een samenwerkingsverband van verschillende landelijke gezondheidsorganisaties, is verheugd dat Nederland in Beweging zelfstandig verder gaat.

“Wij wilden ouderen graag stimuleren om meer te bewegen om gezonder en vitaler oud te kunnen worden. Na jaren van voorbereiding en financiële inspanningen vonden we in 2000 een omroep die geïnteresseerd was in een coproductie van Nederland in Beweging. De dagelijkse beweegoefeningen op televisie voor ouderen spelen een belangrijke rol in het gezondheidsbeleid en passen uitstekend binnen de functie van de publieke omroep”, aldus Martine Bouman, woordvoerder namens het oorspronkelijke samenwerkingsverband.

En niet zonder resultaat, de dagelijkse oefeningen op televisie bleken al gauw een schot in de roos te zijn. Nederland in Beweging heeft dagelijks een vaste groep van 130.000 trouwe bewegers/kijkers en is niet meer van het scherm weg te denken. Jan Slagter: “Nederland in Beweging is een programma dat goed bij MAX past, MAX biedt mensen graag handvatten om zowel geestelijk als lichamelijk in goede conditie te blijven. Vanaf dit nieuwe uitzendseizoen 2011 gaan we de oefeningen zelfs uitbreiden, zodat er meer tijd is voor bewegen. De samenwerking is altijd zeer goed geweest en ook in de toekomst betrekken we de expertise van de verschillende gezondheidsorganisaties op het gebied van een gezonde leefstijl.”

Nederland in Beweging!-tv was tot 2011 een samenwerking van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (voorheen NOC-NSF) en MAX (vanaf 2010) en is geproduceerd door I-Care (voorheen Medical Multi Media). Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) trad in deze op als coördinator en vertegenwoordiger namens het Ministerie van VWS en landelijke gezondheidsbevorderende organisaties: Nederlandse Hartstichting, Hersenstichting Nederland, KWF Kankerbestrijding, Reumafonds, Astma Fonds, Diabetes Fonds, ANBO, Nationaal Ouderenfonds en Maag Lever Darm Stichting.