Noorwegen, beleef het zoals de Noren

De natuur van Noorwegen komt bij je binnen en laat je nooit meer los. Het land heeft een uniek landschap met fjorden, gletsjers, majestueuze bergen die rechtop uit de zee rijzen, talrijke eilanden en prachtige valleien. Het land kent dan ook een actieve lifestyle en het is precies dit ‘friluftsliv’ dat de Noor graag deelt met zijn gasten.

Vier de zomer in Noorwegen


Op slechts enkele uren van huis ligt Zuid-Noorwegen. Een beter begin van je bezoek aan Noorwegen is ondenkbaar. De witte stranden, de idyllische kustplaatsjes met de leuke straatjes en de vele eilandjes waar je naar toe kunt varen maken een zomervakantie in Zuid-Noorwegen compleet. Vanaf hier ben je ook snel in Telemark. Deze regio biedt een gevarieerd landschap met prachtige natuur maar ook charmante kustplaatsjes zoals Kragerø. Verder landinwaarts naar het oosten vind je Fjell-Noorwegen, hier zijn het de bergen die indruk maken. Gletsjers, groene dalen en bereikbare toppen die stuk voor stuk een panoramisch uitzicht bieden over Nationale Parken en bergmeren. Binnen het uitgestrekte netwerk van gemarkeerde wandelpaden tal van mogelijkheden om je eigen route te kiezen op verschillende niveaus.

Ervaar de variatie

Van hoge bergen tot diepe fjorden, elke regio heeft zo zijn eigen hoogtepunten. Fjord-Noorwegen in het westen biedt naast een uniek fjordenlandschap met prachtige natuur ook diverse interessante steden. De jugendstilstad Ålesund is spectaculair gelegen op een reeks eilanden, waar de fjorden van Sunnmøre de zee ontmoeten. De ligging maakt de stad tot een uniek vertrekpunt voor een ontdekkingstocht in de omgeving. In het hart van Noorwegen ligt de regio Trøndelag met het creatieve Trondheim. Trøndelag verbindt het noorden met het zuiden van Noorwegen. Trondheim is een bruisende stad met cultuur en historie. Een van de hoogtepunten is de domkerk van Nidaros, het nationale heiligdom van Noorwegen

Credit: Nationaal Toeristische Route Geirangerfjord – Trollstigen, Ørnesvingen – Jarle Wæhler, Statens Vegvesen

Geniet van extra zonuren
In Noord-Noorwegen heb je door de middernachtzon extra tijd om te genieten van dit bijzondere deel van Noorwegen. Bezoek de Lofoten, een van de meest unieke eilandengroepen in Scandinavië. Geniet van de rust en ruimte tijdens een fiets- of wandeltocht door de ongerepte vegetatie of ga mee op een wildsafari. Hier rijzen de bergen rechtop uit de zee en in de smalle kuststrook vind je schilderachtige plaatsjes, stranden en tal van accommodaties. Ver boven de poolcirkel, in het uiterste puntje van Noord-Noorwegen ligt de Noordkaap, daar moet je een keer geweest zijn.

Dichterbij dan je denkt
Vliegend sta je al na een paar uur in de unieke wereld nabij een indrukwekkende fjord of een bijzondere Noorse stad. Noorwegen is goed te bereizen per auto. Met Color Line reis je snel en comfortabel naar Noorwegen. Kies uit drie verschillende ferry routes: comfortabel met de Color Fantasy of Color Magic van Kiel naar Oslo of met de snelle SuperSpeed schepen van Hirtshals in Denemarken naar Kristiansand of Larvik in Zuid-Noorwegen.

Laat je inspireren op www.visitnorway.com/ontdek