Nordic Walking Het imago en wat het werkelijk is

Magazine  »  Gezondheid (598 artikelen)  »  Nordic walking (13 artikelen)

In dit artikel willen we u als lezer uitnodigen om terwijl u dit leest na te denken over de beeld vorming rond Nordic Walking en vervolgens mee te kijken wat het werkelijk is. In de volgende alinea’s zetten we uiteen hoe wij bij Every-one daar tegen aan kijken en welke mensen er inmiddels bij ons aan Nordic Walking doen.

Imago
De meeste mensen hebben als ze aan Nordic Walking denken een beeld van oudere mensen die een zomaar een beetje stokken achter zich aan lopen te slepen, een stoffig imago. Opmerkingen hieromtrent waren  tot voorkort niet van de lucht maar dat is duidelijk aan het veranderen.

Werkelijk
Wat is Nordic Walking Werkelijk? Nordic Walking is wat ons betreft een sport of beweegactiviteit in de buitenlucht die door iedereen kan worden beoefend. En bovenal is Nordic Walking een activiteit die je met je hele lichaam doet en dat is niet bij veel andere sporten het geval.

Wat het voor de mensen betekent? De senioren kunnen langer mobiel blijven doordat de Nordic Walking Stokken een bepaalde stabiliteit geven, de meeste mensen bewegen gewoon lekker met hun hele lichaam en de wat fittere en / of jongere mensen kunnen bijvoorbeeld een heuvel oprennen met de stokken en op die manier van hun Nordic Walking training een intensieve total body workout maken.

Every-one.nl
Bij Every-one is inmiddels een behoorlijke groep mensen wekelijks structureel aan het Nordic Walken. Hierbij hebben we ook echt groepen tussen 25 en 45 (Fitness) die pittig komen trainen, het zogenaamde Nordic Walking Sport waarbij mensen intensief komen trainen, Nordic Walking Senioren waarbij mensen op ook oefeningen doen die goed zijn om het evenwicht te stimuleren, Nordic Walking gezondheid/recreatie voor mensen die gewoon lekker willen bewegen en soepel willen blijven en Nordic Walking Gezondheid aangepast tempo voor mensen met een aandoening die ze beperkt in hun bewegen. Alleen de jeugd missen we nog.

Tekst en foto’s: Eric-Jan Verdoold
Every-oneArtikel links