NOVA ZEMBLA

Magazine  »  Lifestyle (876 artikelen)  »  Lezen & muziek (311 artikelen)

_
___

Met ruim 800.000 bezoekers dé bioscoophit van het jaar!

Kennen jullie ze nog? Die prachtige schoolplaten die de schoolmeester of juf ophingen op het schoolbord tijdens de geschiedenis- of biologieles? Je fantasie ging dan soms met je op de loop, want je zag de taferelen van de Beeldenstorm, de walvisjacht of de inhoud van een sloot zo voor je. Voor filmmaker Reinout Oerlemans was zo’n zelfde schoolplaat de grote inspiratiebron voor het maken van op Nova Zembla. Als kind werd zijn fantasie al geprikkeld door de afbeelding ‘Het Behouden Huys’ . De fantasiebeelden uit zijn jeugd heeft hij nu omgezet in de eerste Nederlandse 3D filmproductie ooit!

De prachtige historische film waarin de Nederlandse geschiedenis is gaan leven is nu eindelijk op dvd verkrijgbaar!


De film die de afgelopen maanden de bioscopen in Nederland veroverde is NOVA ZEMBLA van Reinout Oerlemans. De Eyeworks speelfilm NOVA ZEMBLA is gebaseerd op een wereldberoemde episode uit de geschiedenis van Nederland; de legendarische zeereis uit 1596 die onder leiding stond van Willem Barentsz. NOVA ZEMBLA is de eerste Nederlandse film ooit gemaakt in 3D. De spektakelfilm laat het verhaal zien van overleven onder erbarmelijke omstandigheden en het uithoudingsvermogen van de bemanning. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert de Hoog als Gerrit de Veer, Derek de Lint als Willem Barentsz, en Victor Reinier als Jacob van Heemskerck. Andere rollen worden vertolkt door Doutzen Kroes als de beeldschone Catherina, Jan Decleir als dominee Plancius, Teun Kuilboer als Vos en Semmy Schilt als de oersterke Claes.

Drie weken na de release trok NOVA ZEMBLA al ruim 400.000 bezoekers en bereikte hiermee de status van Platina Film. De film is inmiddels door ruim 800.000 mensen bekeken en was vorig jaar een van de best bezochte films in de Nederlandse bioscopen.

Vanaf 21 maart is NOVA ZEMBLA verkrijgbaar als 2-Disc Special Edition DVD en Blu-ray Disc in 2D & 3D. Zowel de DVD als de Blu-ray versie is voorzien van een speciale 3D hologram verpakking.

Synopsis
NOVA ZEMBLA vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam is Gerrit de assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catherina (Doutzen Kroes). Om Plancius te bewijzen dat hij mans genoeg is voor zijn dochter, gaat de onervaren Gerrit mee op de levensgevaarlijke ontdekkingsreis van Willem Barentzs en kapitein Jacob van Heemskerck (Victor Reinier). Door een Spaanse zeeblokkade is het voor Holland van levensbelang om een nieuwe handelsroute naar Azië te vinden. Barentsz is vastbesloten om dat te doen via de Noordpool…

De omstandigheden aan boord zijn loodzwaar voor Gerrit. En dan gaat het helemaal mis. Het schip vriest vast in het poolijs en de mannen moeten overwinteren op de bitterkoude ijsvlakte van Nova Zembla. De omstandigheden zijn erbarmelijk en levensgevaarlijk. Door aanvallende ijsberen, gebrek aan vers voedsel, oplopende spanningen en dodelijke temperaturen zijn hun kansen om levend thuis te komen zeer klein. Zal Gerrit zijn grote liefde Catherina ooit weer zien?

NOVA ZEMBLA, de allereerste Nederlandse 3D film van regisseur Reinout Oerlemans vertelt op indrukwekkende wijze dit aangrijpende verhaal over ontbering, doorzettingsvermogen en de kracht van liefde.


Cast:
Robert de Hoog (170HZ, War Horse, Black Out, Skin)
Derek de Lint (Zwartboek, Gooische Vrouwen)
Victor Reinier (De Brief Voor De Koning, Flikken Maastricht)
Jan Decleir (Smoorverliefd, Loft)
Doutzen Kroes
Teun Kuilboer (Skin, De Heineken Ontvoering)
Semmy Schilt (Transporter 3, Black Out)Regie:
Reinout Oerlemans (Komt een vrouw bij de dokter)


2-Disc Special Edition DVD
Technische gegevens
Beeldformaat: 2.35:1 – Audio: Dolby Digital 5.1 – Taal: Nederlands – Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden / Engels – Genre: Drama –
Disc: 2x DVD9 – Speelduur: 104 minuten – Regio: 2 (PAL)
Extra’s
Disc 1
2D feature
Audiocommentaar Reinout Oerlemans en cameraman Lennert Hillege
Trailers Lotus en One Day
Ondertiteling Engels
Ondertiteling voor Doven en Slechthorenden

Disc 2
Making of
Première verslag
Trailer en teaser Nova Zembla
Videoclip van Armin van Buuren
Cross trailers: Lotus en One Day
Foto’s


Blu-Ray Disc
Technische gegevens
Beeldformaat: 1080P HD 2.35:1 – Audio: DTS HD Master 5.1 –
Taal: Nederlands – Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden / Engels – Genre: Drama – Discformaat: BD50 – Speelduur: 108 minuten – Regio: ABC
Extra’s
BD50
2D feature
3D feature
Audiocommentaar Reinout Oerlemans en Lennert Hillege
Trailer en teaser Nova Zembla
Cross trailers: Lotus en One Day
Making of in 2D en 3D
Foto’s
Premièreverslag
Videoclip van Armin van Buuren
Ondertiteling Engels
Ondertiteling voor Doven en Slechthorenden