NU.nl lanceert vernieuwde Android-app

Vanaf dinsdag is een geheel vernieuwde NU.nl-app voor Android-smartphones en -tablets beschikbaar. De app is geoptimaliseerd voor alle schermformaten waar Android op draait.

Op Android-tablets wordt het ook mogelijk om ‘de Dag van NU’ te lezen, een speciaal nieuwsoverzicht dat elke dag om 18.00 uur wordt geplaatst. Dit was voorheen alleen mogelijk op de iPad.
Ook nieuw is de mogelijkheid om nieuwsfoto’s op te sturen naar de redactie via de app. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijk ‘nieuwsfilter’ te creĆ«ren. Ook kan het nieuws worden gelezen met widgets op het thuisscherm van Android.

Groei
“Android is het snelst groeiende platform onder de lezers van NU.nl”, zegt Brechtje de Leij, productmanager mobiel van NU.nl. 87 procent van de Android-gebruikers van NU.nl bezoekt de app meerdere keren per dag.
“Gezien de groei van Android, geven we met de nieuwe app dit platform de aandacht die het verdient, door de app perfect bij de mogelijkheden van dit platform aan te laten sluiten.”
De app is geheel opnieuw opgebouwd en moet apart in Google Play worden gedownload. De oude app, die te herkennen is aan de naam NU en een icoontje met afgeronde hoeken, zal over enkele weken geen nieuws meer ontvangen.

Bron: Nu.nl