Nu ook lootjes trekken via WhatsApp

Vandaag komt Sinterklaas aan in Maassluis. Dat doet hij natuurlijk in levenden lijve, maar het is een feit dat de Sinterklaasviering steeds digitaler wordt. Dat bewijst de website Lootjestrekken.nl waar, ruim voor de intocht van de Sint, al meer dan een miljoen lootjes zijn getrokken. Om het de hulp-Sinten gemakkelijker te maken, lanceert de website dit jaar een nieuwe mogelijkheid: lootjes trekken via WhatsApp.Veel mensen onderhouden hun dagelijkse contacten via WhatsApp. Voor hen is het logisch om ook lootjes te trekken via hun favoriete app. Dat kan nu via Lootjestrekken.nl. De initiatiefnemer voor de surprise-groep hoeft online alleen de eigen naam en een groepsnaam in te vullen. Daarna verstuurt hij/zij de link naar de groepspagina via een groepsapp. Zodra alle deelnemers hun naam hebben ingevuld, worden de lootjes automatisch getrokken. Deze manier van lootjes trekken is handig en snel: de organisator hoeft niet van iedereen een e-mailadres te hebben en mensen zijn gewend om snel te reageren op een WhatsApp bericht.

Online lootjes trekken voorkomt teleurstellingen
Het online lootjes trekken met familie, vrienden, collega’s of studiegenoten voor het uitwisselen van cadeautjes met Sinterklaas of Kerstmis, neemt elk jaar in populariteit toe. Dat is niet zo vreemd, want door online, via de website of via WhatsApp, lootjes te trekken, behoren kwijtgeraakte of onleesbare lootjes en onduidelijkheid over afspraken definitief tot het verleden. Een ander groot voordeel is dat mensen niet fysiek bij elkaar hoeven te komen om lootjes te trekken.

Over Lootjestrekken.nl
Lootjestrekken.nl biedt al 16 jaar consumenten de mogelijkheid om gratis online lootjes te trekken. De lootjes voor Sinterklaas of Kerst kunnen getrokken worden zonder bij elkaar te komen. Via Lootjestrekken.nl kunnen verlanglijstjes worden uitgewisseld en als onderdeel van de voorpret kunnen anoniem vragen worden gesteld. Lootjestrekken.nl kiest elk jaar een goed doel waaraan een vrijwillige bijdrage kan worden gedaan. Dit jaar is de Bart de Graaff Foundation het goede doel.