Oerbos aan de Edersee

De regio rondom de 27 km lange Edersee met natuurpark en nationaal park Kellerwald-Edersee is een van de mooiste en afwisselendste middelgebergtelandschappen van Duitsland.

Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een buitengewoon vakantie- en wandelparadijs en wacht erop door je ontdekt te worden. Wandelend, op de fiets of met een huifkar ontdek in het nationale park Kellerwald-Edersee de internationaal beroemde, laatste grote aaneengesloten oerbossen van rode beuken van Duitsland (deelgebied wereldnatuurerfgoed van UNESCO). Laat je meeslepen door het fantastische uitzicht op het Ederseelandschap. De ideale combinatie van authentieke oerbossen en de pracht van de Edersee maakt van iedere tocht een onvergetelijke belevenis.Grotere kaart weergeven

De kwaliteitswandelroute ‘Urwaldsteig Edersee’ wordt door kenners beschouwd als een van de aantrekkelijkste wandelroutes ten noorden van de Alpen. Zigzag, in ganzenmars en over heg en steg loop je over de Urwaldsteig door spectaculaire, ongerepte natuur langs de steile hellingen van de Edersee. Wandel over smalle, slingerende paden waar rotsblokken de weg versperren en klim over omgevallen bomen. Beleef de ongerepte natuur aan den lijve in de avontuurlijke wandelregio Hessen. Rotsen en blokhellingen (heuvels met uiteengevallen rotsgesteente), natuurlijke bronnen en beken, stille dalen en open plekken in het bos, en authentieke bossen op bergtoppen en in kloven vormen de schatten van het nationale park Kellerwald-Edersee. Dit enige nationale park van Hessen biedt op een oppervlak van ruim 5700 ha bescherming aan een van de grootste aaneengesloten beukenbossen van Midden-Europa. Sinds de zomer van 2011 is het nationale park een van vijftien deelgebieden van het transnationale wereldnatuurerfgoed van UNESCO ‘Beukenoerbossen van de Karpaten en oude beukenbossen van Duitsland’.
Meer informatie over de belevenisregio Edersee, het nationale park Kellerwald-Edersee en het wereldnatuurerfgoed van UNESCO vindt je op:
www.edersee.com

Edersee Kellerwald

Edersee Kellerwald

Edersee Kellerwald

Edersee Kellerwald

Edersee Kellerwald

Edersee Kellerwald

Edersee Kellerwald