Oeuvre Jimmy Nelson komt tot leven in Fabrique des Lumires

Beeld: Jimmy Nelson, Between the Sea and the Sky.
Beeld: Jimmy Nelson, Between the Sea and the Sky.

Het werk van kunstenaar Jimmy Nelson komt vanaf 14 oktober tot leven in overweldigende immersive expositie The Last Sentinels: Heroes ,from near and far. Bezoekers gaan op een audiovisuele reis langs Nelson’s meest iconische werken, waaronder Nelson’s nieuwste ‘ode aan Nederland’

Beeld: Jimmy Nelson, Between the Sea and the Sky
Beeld: Jimmy Nelson, Between the Sea and the Sky

Op 14 oktober openen Fabrique des Lumières en Jimmy Nelson Studios de zintuigprikkelende expositie Jimmy Nelson – The Last Sentinels: Heroes, from near and far.

Virtuele vertaling
De expositie is een virtuele vertaling van het oeuvre van de Nederlands-Britse fotograaf. De expositie neemt bezoekers in beeld en geluid mee langs iconisch fotografisch werk, waarin Nelson de trots van inheemse leefgemeenschappen wereldwijd laat zien.
Eerder was dit veelgeprezen deel van de expositie in het Parijse Ateliers des Lumières te bewonderen. De Nederlandse expositie The Last Sentinels: Heroes, from near and far toont ook op een overweldigende manier beelden uit Nelsons onlangs gelanceerde boek Between the Sea and the Sky.
Dit werk, dat 17 september in boekvorm uitkwam, is een ode aan Nederland, de uitzonderlijke menselijke schoonheid en Nederlandse streek- en klederdracht. De indringende portretten komen bij Fabrique des Lumières tot leven in een totaalervaring voor jong tot oud.


Een overweldigende hommage aan de mensheid
Het Amsterdamse Fabrique des Lumières laat bezoekers van Jimmy Nelson – The Last Sentinels: Heroes, from near and far virtueel in de kunstwerken stappen. Het digitale kunstcentrum brengt de werken tot leven met behulp van geavanceerde lichtprojecties en begeleidende muziek.
Centraal in het werk van Jimmy Nelson staat de trots van inheemse leefgemeenschappen wereldwijd, de verbinding met elkaar en de natuur en hun traditionele streek- en klederdracht.
Hij toont mensen in hun natuurlijke leefomgeving, indringend en intiem in het hier en nu. In The Last Sentinels: Heroes, from near and far worden Nelson’s iconische foto’s opgeblazen tot levensgrote proporties met een combinatie van fotografie, film, animatie en geluid. Hierdoor kunnen bezoekers de schoonheid, de diversiteit en collectiviteit van het mens zijn letterlijk ademen, horen en voelen.Artikel links