Omroep MAX-directeur Jan Slagter Het wordt druk op het Malieveld

Op de Internationale Dag van de Ouderen, vrijdag 1 oktober, heeft Omroep MAX zijn Studio 23 feestelijk geopend. De officiële opening werd verzorgd door Jan Slagter en Edwin Rutten. MAX-directeur Jan Slagter: “Het is geen toeval dat we de studio openen op de internationale dag van de ouderen, het is een mooie symboliek dat dat bij elkaar komt. Op de Dag van de Ouderen vieren we dat een omroep voor vijftigplussers bestaansrecht heeft en sterker nog, alleen maar groter wordt.”

MAX is sinds de toetreding tot het publieke bestel exponentieel gegroeid. Met de definitieve erkenning van MAX, mede dankzij ruim 245.000 leden, hebben wij recht op meer dan 540 uur zendtijd op televisie en 2500 uur op de radio per jaar. Om iedereen te kunnen huisvesten en mooie programma’s te blijven maken was deze uitbreiding hard nodig. De hele zomer is hard gewerkt aan de verbouwing van Studio 23 en de redactieruimtes in De Spil en het Decorcentrum. Jan Slagter: “Het was altijd al mijn grote wens om een eigen studio te huren vlakbij de redacties, zodat alle medewerkers bij elkaar in de buurt konden werken. Die is er nu.”

Toch heeft Jan Slagter te kampen met dubbele gevoelens: “Gisteren kondigde de heer Wilders met een grijns op zijn gezicht, namens het Kabinet Rutte Verhagen aan dat de Publieke Omroep de komende jaren 200 miljoen moet bezuinigen. Dat is bijna een derde van het totale budget! De Publieke Omroep moet een derde van haar budget inleveren, terwijl zij miljoenen mensen in Nederland weet te bereiken en de kijkers en luisteraars onze programma’s hoog weten te waarderen. Hilversum is aangeslagen. Wij van MAX zullen het niet laten gebeuren dat onze programma’s door deze enorme bezuinigingen zullen moeten verdwijnen. Ik voorspel u dat het druk zal worden op het Malieveld in Den Haag.”

Vanuit studio 23 gaat MAX twee keer per dag een live programma uitzenden: Tijd voor MAX en vanaf december KoffieMAX. En ook onze andere programma’s worden in deze studio opgenomen: Nederland in Beweging, Meldpunt, Wie van de Drie, MAX Geheugentrainer, Thema-avonden, en vanaf de zomer van 2011 ons opinieprogramma.