Omroep Max Sterren op het Doek komt er weer aan

Omroep Max: Sterren op het Doek komt er weer aan
Omroep Max: Sterren op het Doek komt er weer aan


Het vierde achtereenvolgende seizoen van het succesvolle programma Sterren op het Doek komt er weer aan bij Omroep MAX, wederom in samenwerking met de BankGiro Loterij. De eerste namen Sterren op het Doek bekend: Jan Peter Balkenende, Liesbeth List en Frans Bauer

De serie van zes afleveringen is te zien vanaf 13 juli a.s. op Nederland 2 en wordt weer gepresenteerd door Hanneke Groenteman. Verder zal MAX twee herhalingen uitzenden van vorig seizoen, nl met Carry Tefsen en Ron Brandsteder.


Evenals voorgaande jaren zal Hanneke zes bekende Nederlanders interviewen, terwijl deze worden geportretteerd door telkens drie verschillende kunstenaars. De BN-er mag één van de kunstwerken uitkiezen en mee naar huis nemen. De overige schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel.

In de eerste aflevering van Sterren op het Doek nemen wij een kijkje in de ambtswoning van Jan Peter Balkenende. Op deze bijzondere plek praten hij en Hanneke Groenteman openlijk over zijn gezin, werk en leven. Liesbeth List praat in de tweede aflevering openhartig over succes en over het omgaan met persoonlijk verdriet aan de hand van het enige voorwerp wat ze nog heeft van haar biologische moeder. Tijdens de derde aflevering wordt Frans Bauer geportretteerd bij de Basiliek van Oudenbosch waar hij de mooiste dag van zijn leven doorbracht.

‘‘Wij zijn blij dat we – gezien het succes van de eerste drie edities – weer een nieuwe serie Sterren op het Doek hebben gemaakt met Hanneke Groenteman. Dit is inmiddels een evergreen van MAX. Ook dit jaar is er weer een prachtige lijst met bekende Nederlanders samengesteld”, aldus Jan Slagter, directeur Omroep MAX.

Tijdens de persbijeenkomst op 29 juni vanaf 14.30 uur in Beeld & Geluid te Hilversum wordt een voorproefje gegeven van het programma. Enkele van de schilderijen die gemaakt zijn, worden tentoongesteld. We laten een compilatie van de serie zien en maken de namen van alle gasten bekend. Hanneke Groenteman en Liesbeth List zijn aanwezig en er een bestaat de mogelijkheid tot interview.