Ontspannen, ontstressen, onthaasten..

Als je mij vraagt waar ik bij deze woorden aan denk, denk ik aan een sauna, of sterker nog, aan een beautycenter. Heerlijk van de sauna genieten, de vochtige lucht van het Turkse bad voelen en afkoelen in het zwembad. Niets hoeven, alleen maar genieten.Ik ben dan ook heel benieuwd naar de Veluwse Bron, een nieuw en immens groot wellnessresort dat tussen Apeldoorn en Zwolle gebouwd wordt en in juli 2008 open gaat.

Het wordt uniek in omvang en uitstraling en het heeft alles op het gebied van Sauna, Beauty & Health. Er is vier jaar voorbereiding aan vooraf gegaan. Die voorbereiding is te begrijpen als ik op de site lees waar ik mij allemaal op kan verheugen: “gewone” sauna’s, maar ook een wildobservatiesauna, een opgietsauna, een infraroodsauna en diverse Kelosauna’s (het hout is afkomstig van 100-jarige vurenhouten bomen). En natuurlijk stoombaden, een Hamam en kruidenbaden. Er komt een compleet wellness-dorp in de kuurtuinen en een schitterend gelegen paviljoen. En dat alles aan een prachtig groot meer, waar het zuivere water als natuurlijke bron omhoog borrelt. Dat moet een spectaculair gezicht zijn wanneer je op één van de panoramaterrassen zit met uitzicht over het meer.

Ook ‘s zomers genieten
Op warme dagen (waar iedereen natuurlijk op hoopt) is er ook genoeg te doen: een ruim zwembad, een zoutwaterbad, diverse whirlpools, een bruisbad, verfrissende dompelbaden en niet te vergeten de verkoelende gletsjergrot. Allemaal buiten uiteraard. En dan zijn er nog uitgestrekte ligweiden waar je “streeploos” kunt zonnen. Maar een echte fan van de sauna zoals ik laat zich niet weerhouden door (te) warm weer, ik ga hooguit wat korter de sauna in.

Beauty voor haar én hem
Het beautyinstituut meet meer dan 1.000 m2 en biedt exclusieve behandelingen in een sfeervolle ambiance. Mooier is haast niet voor te stellen. Een team van gekwalificeerde en kundige medewerkers geeft gezonde en ontspannende massage. Ook hand- en voetverzorging kan men reserveren, net als kleibehandelingen.

Culinaire verwennerij
Ik zie het voor mij…… loom een ober wenken die mij even later een vers sapje, vers fruit of een heerlijke cocktail brengt. En onder het genot daarvan wegdromen over hoe fijn het toch is om je te laten verwennen met lekker eten en drinken. Het resort is elke avond tot 23.30 uur open dus ik zal vast en zeker onder de sterren culinair gaan genieten op de verwarmde terrassen.

Voetbal?
Voor wie tijdens de kampioenschappen voetballen echt niet voor een paar dagen uit z’n hoofd kan zetten…….de Veluwse Bron is 27 voetbalvelden groot. Om precies te zijn, dit landgoed meet 21.000 m2, het wellnessdeel is meer dan 9.000 m2.

Ook kinderen zijn welkom
De Veluwse Bron biedt jonge ouders de ideale oplossing om een dagje heerlijk te ontspannen. Want elke dag staan medewerkers van de Veluwse Bron klaar om op de kleintjes (tot 5 jaar) te passen. Er is speelgoed in overvloed, maar er kan ook buiten in de zandbak gespeeld worden. Ze gaan slapen op de tijd die ze gewend zijn en krijgen de maaltijd die de ouders wensen. Zo hebben zowel ouders als kinderen een heerlijk ontspannen dag. De kinderoppas is geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur en moet van te voren gereserveerd worden.

Overnachten nabij de Veluwse Bron
Omdat één dag bij de Veluwse Bron eigenlijk te weinig is biedt men overnachtingen aan in samenwerking met Golden Tulip Epe. Er worden verschillende tweedaagse arrangementen aangeboden. Want zeg nou zelf, het is toch veel fijner om na zo’n ontspannen dag binnen korte tijd in een hotel midden in de natuur te zijn in plaats van terug te moeten rijden naar huis? Een betere afsluiting van een heerlijke dag wellness is niet voor te stellen.

Nog nooit naar de sauna geweest?
Dan wordt het de hoogste tijd om te ontdekken dat de sauna heerlijk is voor lichaam én geest. De Veluwse Bron is heel geschikt om het uit te proberen. Er is deskundig en geduldig personeel aanwezig dat je graag uitlegt wat je de eerste keer het beste kunt doen en wat je beter kunt bewaren voor één van de volgende keren. Want dat je terugkomt op deze droomplek in een gebied waar rust en ontspanning de boventoon voeren, dat is 100 % zeker!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?Op de site van de Veluwse Bron kun je je emailadres achterlaten. Je ontvangt dan hun nieuwsbrief, dan weet je zeker dat jij het als eerste hoort als er iets nieuws te melden is.

Veluwse Bron
Viskweekweg 10
8166 KJ Emst (gemeente Epe)
Telefoon: 0578 688 888
info@veluwsebron.nl
www.veluwsebron.nl

Tekst: Marcia Keer
info@ideemix.nl

Artikel links