Onverwachts overleden Sis van Rossem, NTR komt met extra aflevering

Sis van Rossum , foto: Wim Kluvers
Sis van Rossum , foto: Wim Kluvers

Sis van Rossem is onverwacht overleden. Met haar broers Maarten en Vincent maakte Sis sinds 2015 de tv-serie Hier zijn de Van Rossems.

Sis van Rossem was een buitengewoon geestige en erudiete vrouw, die ons vaak deed bulderen van de lach. Maar ook iemand die kunstgeschiedenis dichtbij de mensen wist te brengen.
Daarbij schroomde ze niet om haar eigen, soms tegendraadse mening te geven. Daarmee gaf ze het programma een heerlijk scherp randje, en de kijkers waardeerden dit. Sis, die eigenlijk Mary heette, maar door haar broers β€˜Sis’ (zus) werd genoemd, is 77 jaar geworden.

Zeer betrokken
Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, maakte Sis na haar pensioen haar debuut op de Nederlandse televisie. Ze was zeer betrokken bij iedereen rondom het programma.
Ze bereidde haar bijdragen zorgvuldig voor. Daarbij vond ze het jammer dat veel van haar mooie analyses sneuvelden in de montage, want ja, het programma duurt nu eenmaal maar 35 minuten.
Maar als ze dan voor de zoveelste keer op straat werd aangesproken door een enthousiaste kijker – die geraakt was door een verhaal van haar en er echt iets van geleerd zei te hebben – was ze zelf ook geraakt.

Ter nagedachtenis aan Sis
De NTR en Skygigh TV hebben in goed overleg met de familie de resterende afleveringen van de lopende serie nog uit te zenden. Dit ter nagedachtenis aan Sis.
Het gaat om de afleveringen Amsterdam, Deventer en Lelystad, die de komende zaterdagen te zien zullen zijn op NPO 2. Drie weken geleden is de eerste aflevering opgenomen van wat de negende reeks had moeten worden: Zierikzee. Als eerbetoon aan Sis zal deze extra aflevering aansluitend aan de lopende reeks worden uitgezonden.